Bir grupta ritim gitar olmak

• Konuyu açan Konuyu açan Otsu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayatımda ilk defa ciddi bir gruba ritim gitar olarak dahil oldum ve çok stresleniyorum evde kendi başıma çalarken hiçbir sıkıntı yok ama daha önce hiç grupla çalmadığım için batırırım ne yapacagımı bilemem diye çok strese giriyorum ayrıca parçaları ezberliyor musunuz provadan önce ve bu stresi azaltabilecek veya dikkat etmem gereken şeyler gibi her türlü tavsiye ve öneriye açığım

Bu stres gayet normal prova, sahne tozu vs derken zamanla azalır, asla yok olmaz. Olmamalıdır da bence.

Aşırı stresi azaltmak için enstrümanina ve parçalara hakim olman çok önemli. Parçaları anlayarak ezberlemen daha iyi olacaktır geleceğin açısından. Hazır tab ezberleyerek bir yere kadar ilerlersin.

@Otsu
Ezberleseniz bile, prova ortamında herkes yanlış trafikle çalınca ortalık epeyce bir karışır, bildiğinizi de unutursunuz.

- Evde şarkıyı çalışmaya önce trafikleri ve akorları bir A4 kağıdına yazarak başlayın. Aynı kağıtla da provaya gidin. Kağıdı önünüze koyarak çalın. Bu amatörlük değil; profesyonelliğin zirvesidir. Bu ayrıca gruptaki disiplini sağlar, sizin rolünüzü güçlendirir.

Metronom altın kural , öğrencilerimde gördüğüm en büyük sorun Metronom , sahne için çalışma yaptırıyorum Metronom olmadı mı ne kadar iyi çalarsan çal boşa gidiyor , bunun için arkadan davul-klik veya parçayı açıp eşlikli çalmak çok önemli.

Selamlar kolay gelsin.
Stres böyle durumlar için normaldir ve biraz da olması gereken birşey bence biraz İtici güç olarak çalışıyor
Takip etmek için görsel kaynağınız olması iyi fakat herkesin aynı trafiği takip etmesi lazım
@Sniper42 'nin de bahsettiği metronom konusu baya kritik, Fakat Hata yapmak için prova alıyorsunuz bunu da unutmamak lazım
Yavaş yavaş herkes birbirine ısınıyor ve birbirinin alışkanlıklarını öğreniyor ona göre sadece dinleyerek de takip edebiliyorsunuz bir yerden sonra
Bence sahne için bu çok önemli, Hata olsada toparlayıp ortak bir yerde buluşabilmek tekrardan,Durmamak,o hatayı da performansın içine yedirebilmek
En iyi dediklerimiz bile hata yapıyor fakat parçanın içinde kaybolabiliyor doğru şekilde ele alınırsa

Rahat olun,Bol bol hata yapın ve sonra onları düzeltin 😁

Geri