Birkaç güne elektro gitar alacağım acil destek lazım sayın forumlular!!!

bediran

bediran
Herkese selamlar 2 yıllık klasik gitarla rock çalma yolculuğuma elektroyla devam etmeyi planlıyorum ve elimde bütçeme uygun birkaç model var. Ama şöyle bir sorun da var ki geçen sene gördüğüm bir gitsra resmen aşık oldum. Linkini bırakıyorum , alttada diğer bulduğum modeller var. Çalacağım tonları yabancı olarak değil ama yerli olarak “Dedublüman(çoğunlukla Düğün veya Ziyanı Yok tarzı sert tonları), Skapova gibi yeni nesil sert ama arada yumuşak olabilen tonlar. Sizce hangiai mantıklı olur? Beğendiğim mavili sss olduğundab kafamı şok çeldiler zamanında dio gürültü güçsüz manyetik diye ayrıca uzun bir süre de modlamayı düşünmüyorum. Ses kartına bağlayıp appledaki GarageBand uygulaması ile amfi simülasyonları kullanmayı planlıyorum. Eğer kendi beğendiğim gitar iyiyse ve dediğim soundlar alınabilirse almayı planlıyorum yoksa da beni lütfen ikna edin de diğerlerini alayım. Tavsiyelerinize açığım.

Selamlar,
1- HSH ya da HSS gitar alman taraftarıyım. (Çok yönlülük açısından) Ya da H-H gitarlarda -bu fiyatlarda genelde- 5 yollu switch olanlarına dıkkat etmeni öneririm.
2- Bu fiyatlar bandında gitarların çoğunluğu üç beş aynı, tavsiyem hoşuna gideni gözüne iyi geleni, eline aldığında da ayna karşısında böyle boynunda "Bu bana yakıştı be!" dediğin olmalı.
3- Özellikle İbanez ve Squier modellerde "ROTA MÜZİĞE" bakmanı öneririm. Şahsen eski bir arkadaşım oradan gitar almıştı sorunsuzdu tek sıkıntısı ayar yapmadan gönderiyorlar sap böyle yay gibi geliyor (gelmişti) onun harici elektroniği, manyetiklerinde vs. sorun yoktu.

Umarım Rock kariyerin istediğin gibi gider!

Selamlar,
1- HSH ya da HSS gitar alman taraftarıyım. (Çok yönlülük açısından) Ya da H-H gitarlarda -bu fiyatlarda genelde- 5 yollu switch olanlarına dıkkat etmeni öneririm.
2- Bu fiyatlar bandında gitarların çoğunluğu üç beş aynı, tavsiyem hoşuna gideni gözüne iyi geleni, eline aldığında da ayna karşısında böyle boynunda "Bu bana yakıştı be!" dediğin olmalı.
3- Özellikle İbanez ve Squier modellerde "ROTA MÜZİĞE" bakmanı öneririm. Şahsen eski bir arkadaşım oradan gitar almıştı sorunsuzdu tek sıkıntısı ayar yapmadan gönderiyorlar sap böyle yay gibi geliyor (gelmişti) onun harici elektroniği, manyetiklerinde vs. sorun yoktu.

Umarım Rock kariyerin istediğin gibi gider!
Ben daha çok mağazadan alma taraftarıyım, Zuhalde sap ayarı kontrolleri falan her şeyi yapıp da veriyorlar (mış) dediklerine göre, ikinci elde bir defa dilim yandığı için çok önyargılıyım. O yüzden grx20w ile yoluma devam edeceğim gibi. Peki bu model hakkında bir bilginiz var mıdır acaba hocam ?? Çok meraklıyım da inciğini boncuğunu çokça öğrenmek istiyorum. Birde ses kartı mevzusu var tabii sizce ilerleme düşüncem doğru mudur yoksa pratikte sorun çıkarma ihtimali var mıdır? Birde önerebileceğiniz bir model varsa bilgi almak isterim hazır anlayan birini bulmuşken.

Ben daha çok mağazadan alma taraftarıyım, Zuhalde sap ayarı kontrolleri falan her şeyi yapıp da veriyorlar (mış) dediklerine göre, ikinci elde bir defa dilim yandığı için çok önyargılıyım. O yüzden grx20w ile yoluma devam edeceğim gibi. Peki bu model hakkında bir bilginiz var mıdır acaba hocam ?? Çok meraklıyım da inciğini boncuğunu çokça öğrenmek istiyorum. Birde ses kartı mevzusu var tabii sizce ilerleme düşüncem doğru mudur yoksa pratikte sorun çıkarma ihtimali var mıdır? Birde önerebileceğiniz bir model varsa bilgi almak isterim hazır anlayan birini bulmuşken.
Mağazayı bilmem ama ben geçen sene sipariş ettiğimde köprü sap manyetik ayarı rezalet şekilde geldi ha sağlam geldi orası ayrı

ANLIK DUYURU!!
Bütçeyi biraz zorlayıp araya hatır gönül vs. koyarak aşağıdaki bebeğe karar verdim umarım pişman olmam zira elime alınca işte bu oldu be dediğim içime sinen tek bebek bu oldu görüşlerinizi alırım.

Ses kartı konusundaki önerilere hala açığım

ANLIK DUYURU!!
Bütçeyi biraz zorlayıp araya hatır gönül vs. koyarak aşağıdaki bebeğe karar verdim umarım pişman olmam zira elime alınca işte bu oldu be dediğim içime sinen tek bebek bu oldu görüşlerinizi alırım.

Specleri güzel duruyor, beğendiysen daha da hiçbir şey bence seni etkilememeli. Güle güle çalman dileğimle!

ANLIK DUYURU!!

Senin de aşkın çok çabuk değişiyor..

Geri