BLACK ICE OVERDRIVE

Galiba 1-2 yıl olacak bu lanet parçayı internette bir türlü bulamamıştım foruma sormuştum o zamanda bulan çıkmamıştı. O konuyu aradım yine de bulamadım.
Bu minnoş elektronik eleman gitarın sesine baya bir etki ediyor anladığım kadarıyla direkt olarak overdrive işlevi görüyor. Çok ilgimi çekmişti hala da ilgimi çekiyor.
120 lira gibi bir fiyatı var. Sizin bu parça hakkında yorumlarınızı fikirlerinizi merak ettim. Tamamen pazarlama amaçlı boş bir şey mi ?

ds.JPG

Tone potuna ekleniyor anladığım kadarıyla ve sesi berraklaştırıp veya dirençlendirip sıcaklaştıran şeyler yapabiliyor.
Türkçe terimler biraz garip kaçtı farkındayım...

mesela.JPG

Bıraktığım linkte ses demoları ve parçacık hakkında bilgiler var

Anasayfa: Black Ice Battery-Free Overdrive

Ses Demoları: Sound Samples Vintage Strat

Satış linklerinden bir tanesi: Black Ice | stewmac.com

Galiba 1-2 yıl olacak bu lanet parçayı internette bir türlü bulamamıştım foruma sormuştum o zamanda bulan çıkmamıştı. O konuyu aradım yine de bulamadım.
Bu minnoş elektronik eleman gitarın sesine baya bir etki ediyor anladığım kadarıyla direkt olarak overdrive işlevi görüyor. Çok ilgimi çekmişti hala da ilgimi çekiyor.
120 lira gibi bir fiyatı var. Sizin bu parça hakkında yorumlarınızı fikirlerinizi merak ettim. Tamamen pazarlama amaçlı boş bir şey mi ?

133191 eklentisini görüntüle
Tone potuna ekleniyor anladığım kadarıyla ve sesi berraklaştırıp veya dirençlendirip sıcaklaştıran şeyler yapabiliyor.
Türkçe terimler biraz garip kaçtı farkındayım...

133190 eklentisini görüntüle

Bıraktığım linkte ses demoları ve parçacık hakkında bilgiler var

Anasayfa: Black Ice Battery-Free Overdrive

Ses Demoları: Sound Samples Vintage Strat

Satış linklerinden bir tanesi: Black Ice | stewmac.com

Sanki bir tür onboard boost devresi gibi, ama etkisi o kadar belirgin değil. Ses örnekleri sadece temiz ton ile yapılmış, o yüzden distortion üzerinde ne etkisi olur bilemedim.
Kullanım şeklini anlamadım bu arada ? Ton potu ile nasıl etkileşiyor ? Sadece aç-kapa şeklinde mi? Bu durumda bir mini switch çok daha iyi olur sanki.

Sanki bir tür onboard boost devresi gibi, ama etkisi o kadar belirgin değil. Ses örnekleri sadece temiz ton ile yapılmış, o yüzden distortion üzerinde ne etkisi olur bilemedim.
Kullanım şeklini anlamadım bu arada ? Ton potu ile nasıl etkileşiyor ? Sadece aç-kapa şeklinde mi? Bu durumda bir mini switch çok daha iyi olur sanki.
Abi anladığım kadarıyla bağlantı birden fazla bağlantı çeşidi var dediğin gibi aç kapa şeklinde olanda potu çevirdikçe etkisi değişende galiba ve zaten abi galiba benim kıt ingilizcem ile anladıgım kadarıyla cleanlar için hafif overdrive efekti için yapılmış sanki.

Installation can be as easy as replacing the capacitor on your guitar’s tone control with the Black Ice module. A variety of other wiring options are also provided for guitars with multiple tone controls and for those who prefer to access Black Ice via a switch.

Tone potundaki kapasitörü bu aletin istediğimiz ayarlarına göre ( warm hot gibi) ayaklarına bağlanıp kullanıyoruz galiba.

Geri