Blackstar id core tonları canımı çok sıktı

Merhaba elimde Blackstar id core v3 20 var ama herkesin dilinden düşürmediği işte bu amfiyi alın size uzun süre gider falan filana kanıp ses kartı yerine bunu aldım ama bir süredir çalmama rağmen tonları hiç de güzel değil yani metal türü çalınmaz mesela Megadeth Pantera Metallica tonları insanların architect programına yüklediği presetlerde bile yakınından geçmiyor bende mi bir hata var anlamadım neden bu kadar övülüyor şu amfi onu hiç anlamadım özellikle overdrive da çamur gibi

Merhaba elimde Blackstar id core v3 20 var ama herkesin dilinden düşürmediği işte bu amfiyi alın size uzun süre gider falan filana kanıp ses kartı yerine bunu aldım ama bir süredir çalmama rağmen tonları hiç de güzel değil yani metal türü çalınmaz mesela Megadeth Pantera Metallica tonları insanların architect programına yüklediği presetlerde bile yakınından geçmiyor bende mi bir hata var anlamadım neden bu kadar övülüyor şu amfi onu hiç anlamadım özellikle overdrive da çamur gibi
Ben bu id core amfiyi referans monitörü gibi kullanabilir miyim ses kartı alsam bilen var nu

Referans monitörünün verdiği frekanslar çok farklı, düz flat çıkış verirler. Id Core onun yerine kullanamazsın. Gitarın nasıl, hangi manyetik pozisyonunda hangi manyetikle çalıyorsun, kullandığın preset hangisi, gain , treble bass mid değerlerin nedir bilmeden tam cevap veremeyiz, en azından bir video paylaşabilirsin... 4x12 kabinle ENGL, Mesaboogie, Peavey headroomu bekliyorsan tabii ki ID Core ile alamazsın o başka bir konu...

Birebir Megadeth, Pantera veya Metallica tonu almayı bekliyorsan o baya zor. Ama ID Core serisi kesinlikle o kadar kötü olmamalı, kendim de kullanıyorum bir sorun var gibi duruyor. Distortion ID Core serisinde var ve benim görüşüm yakın fiyatlı prosesör ve amfilere göre çok daha kaliteli hatta. Sanırım bir ayarında bir yanlışlık yapıyorsun. Onu bulmamız lazım.

Evet architecht kullanıyorum ama anlamadım overdrive ve Distortion farklı şeyler değil mi uygulamanın içinde direk Distortion diye pedal yokki ve presetlerden denedim yani atıyorum Megadeth preset ya da Metallica preset gibi

Youtube'da baktım, Architect içinde overdrive ve distortion ayrı pedal olarak yok sanırım, sadece modulasyon, reverb, delay ve noise gate var.
Şöyle bir reçete verebilirim:
Voice: Od1 yada Od2
Gain: Saat 3 yönünde,
Volume 12, ISF 9
Preset yazarken de: Bass saat 2, mid 11, treble 2 olabilir gitarının gövde ağacına göre ayarlarsın (maun vs ise trebble arttırabilirsin)

Amfinin kendi gain ayarı yeterli olmalı… değilse de önüne pedal takılır. Ama durduk yerde yav sert ton alamıyorum denecek amfi değil. Beklentiyi gerçekçi koymak lazım, bir ENGL değil elbet.

Sizce pedal almalımıyım sitelere baktım ikinci el 1000-2000 tl arası Distortion pedalı falan alabilirim zaten sadede metal çalmak istiyorum ama garip bi şekilde istediğim tonlara yakın tonlar bile alamıyorum ama heryerde ilah yapıldı bu amfi hatta ses kartı yerine bile bu amfiyi alın diyorlar anlamadım gitti iyi bilen anlayan var mı bu amfide yardımcı olucak

Sizce pedal almalımıyım sitelere baktım ikinci el 1000-2000 tl arası Distortion pedalı falan alabilirim zaten sadede metal çalmak istiyorum ama garip bi şekilde istediğim tonlara yakın tonlar bile alamıyorum ama heryerde ilah yapıldı bu amfi hatta ses kartı yerine bile bu amfiyi alın diyorlar anlamadım gitti iyi bilen anlayan var mı bu amfide yardımcı olucak

Ben de sırf konuyu bunun aydınlatılmasını merak ettiğim için takibe aldım. Yıllardır bu amfinin ismini duyuyorum ve aynen dediğiniz gibi çok öneriliyor. Ben eski fender amfim ile yollarımı 10-15 sene önce ayırmıştım. amfilerdeki o güçlü his elbette güzel ama tonlar hiçbir zaman hoşuma gitmemişti. Distortion pedal falan da vardı. Ardından bilgisayara geçiş yaptım ama distortion modellemeleri iyi değildi, yıllar sonra artık yazılımlarla onlar da gayet iyi seviyeye gelince amfi, pedal falan kullanmaz oldum. O yüzden çok sık sorulan amfi mi ses kartı mı sorularına genelde tecrübelerim dahilinde ses kartı diyorum. Amfi bir yere kadar idare eder ve eninde sonunda olayların bilgisayara geçmesi gerekecek, bu devirde geçmemesi mümkün değil.

Sizdeki sorun ayarlardan ya da belki amfinin kendisiyle alakalı bir sıkıntıdan kaynaklanıyor olabilir yani, bu kadar bariz bir tonsuzluk şikayeti olan bir alet olsa çok daha fazla şikayet ile karşılaşırdık diye tahmin ediyorum. Tondaki sorunlar için bilenlerden yardım almak için örnekleri ekleyin derim, aynı aleti kullanan var. Ses örneği üzerinden daha iyi bir fikir verir.

Bir şeyleri yanlış yaptığınız 3000 km öteden belli. Bu amfi amfilerin en iyisi diye övülmüyor. Kendi fiyat aralığında bir çok özelliği barındırdığı için övülüyor. Yoksa 4000 dolara Soldano, Mesa var.

Görüldüğü gibi kendi çapında gayet metal tonları alınıyor.

hah... tam bunu diyecektim...
ama çok övüyollaaa diye bakmayın olaya... Toyota Corolla Hybrid de övülüyor ekonomik aile arabası diye sonra Porsche GT3 performansı alamadık diye şikayet ediyoruz böyle bakarsak olaya ...

bu iş bir yolculuktur, her adımı sindirerek geçmek gerekir... öyle en övülen amfiyi alayım hiçbir özelliğini keşfetmeyeyim, internetten 2 denyonun yazdığı saçma sapan preset ile metal tanrısı olayım... ha olmadı mı o zaman pedal alayım.... OLMAZ

hepimiz geçtik bu yollardan, telaş etme.. bir an önce bir şeyler alayım da olsun deme... sindirerek araştırarak istediğin tona varacaksın... aksi taktirde sadece para harcarsın, 2 sene sonra yine ekipmandan şikayet eden başlık açarsın

ID:Core kendi gain ayarı ile sert tonları gayet güzel alır... ha yine de memnun değil misin o zaman önüne bir boost ya da drive pedalı yine de takabilirsin ama küçük digital amfilerin o pedala lambalı amfi gibi tepki vermesini de bekleme... yoksa al sana pedal diye 35 tane pedal yazabilirim buraya...

Bak amfi aynı değil ama sonuçta Blackstar, arkadaki zihniyet aynı. İnanılmaz sevdiğim bir amfiydi Silverline... sana pedal olmadan farklı "metal" tonu nasıl elde edilir fikir versin. Bu ayarların çoğu benzer mantıkla ID'de de yapılabiliyor. Sadece bunda Tube seçme olayı var onu da gözardı et. ID:Core sanırım tek tip hepsi EL34 gibi işliyor ama işini görür. Dediğim gibi ton elde ederken izlenen yol burada işaret ettiğim.

Geri