The Departed'a gittiğimde görmüştüm fragmanını, taa o zamandan beri aklımdaydı görmek. Çok şükür geçen hafta başardık izlemeyi. Tek kelime ile özetlemem istense; "Di Caprio'nun usta oyuncu kıvamına eriştiği film.." derdim sanırım. Evet evet, aynen bunu derdim.. 🙂
Asker çocuklar ve beyinlerinin nasıl yıkandığı gerçeği çok etkileyiciydi. Jennifer Connely'i uzun zaman sonra gördüm, pek de fena olmadı hani. Yardımcı siyahi oyuncunun performansı da harikaydı, ismini hatırlayamıyorum şu an. Kısacası son zamanlarda en beğenerek izlediğim filmlerden biri oldu. Yok yahu, birincisi oldu diyeyim ben ona.
Şöyle de bir anı paylaşayım; bir arkadaşımın başından geçmiş. Gidenler biliyor, film bittikten sonra bazı yazılar ile bu elmas işinin ve Afrika'daki çocuk askerlerin hakkında bazı acı gerçekler yansıtılıyor izleyiciye. Tam o yazılar yazarken; yanındaki kadın, erkek arkadaşına "Sen tüm bu izlediklerimize ve tüm bu yazılara rağmen bana içinde elmasların olduğu hediyeler almaktan vazgeçme, tamam mı aşkım?" diyor. Ne kadar ciddi demiştir bilmiyorum ama, arkadaşım içinden tüm lanetini saymış.
Buna da "ironik" denir sanırım..