Boots Olayı

Ben elimden geldiğince yazayım bir şeyler.

Boost olayı şu amaçlar için yapılır (lambalı amfilerde yapılır boost denilen hadise temel olarak).


> Amfiniz clean kanalda iken. Daha doğru bir deyim ile, power tüpleri ile çalıyorken ve henüz ses kırılmaya uğramamışken (clean headroom denilen aralıkta çalarken yani) overdrive ya da booster pedalınızı kullanarak alacağınız kırılma sesini duymak için. Yani booster ve power tüpleriniz yardımı ile, bir nevi vintage bir ton yakalamak için.


> Amfiniz preamp kanalında iken, yani drive modunda iken, boost pedalını devreye sokarak daha bir tok, daha bir hacimli ve komprese edilmiş drive tonu almak için. Daha açık bir dille söylemek gerekirse, amfinizin drive karakterini istediğiniz şekle sokmak için.


> Ritm, solo arasındaki ses farkını kapatmak için. Yani sesi yükseltmek için.

Ama bu olay yalnızca sesi değiştirmiyor. Ses arttıkça ton yapınızda değişecektir hali ile, buda E.Q ayarlarınızı tekrar gözden geçirmenize neden olabilir.


> Çok uzun kablolar ya da fazla sayıda pedal yüzünden cılızlaşan sinyalinizi aslında olması gerektiği seviyeye çekmek, yani kaybolan sinyali boost pedalı sayesinde geri kazanmak için.

Boost denilen hadise yapılır.

Farklı farklı şeyler söylenilsede, dört temel öğesi vardır boost olayının ve boost illaki drive kısmı ile alakalı bir durum değildir. Clean boost pedalları, sadece sinyal yükseltmek için kullanılan bosst pedalları gibi pek çok booster vardır.

Birde şunu eklemek istiyorum, her distortion pedalı ya da her overdrive pedalı booster değildir. Her drive pedalı ile boost yapılmaz. Her pedal boostlanmaz (zaten pedal boostlama diye bir durumda son birkaç yıl içinde moda oldu..)
 

Geri
Üst