Vine_Inlay demiş ki:
Aradaki 24 YTLlik fark hakkındaki çıkarımlarını gülerek okudum... BOSS'un bütün pedalları o civarda fiyata satılıyo, BD-2 mesela DS-1'den 30 YTL daha kaliteli mi ya da MD-2 bilmem kaç YTL daha üst modeli mi DS-1'in?
DS-2nin Turbo II modundaki tonun karakteristiğini başka bi pedaldan almak çok zor. Pedal belki daha kullanışlı olabilirdi ama gereksiz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, dünyada Les Paullerin, Jackson Soloistlerin bile alınası olmadığını düşünen milyon tane insan var, zevk meselesi bunlar, ben yıllar içinde bi çok distortion pedalı denedim, DS-2 vazgeçilmezlerimden biri...
Hmmm ozaman ne anlıyoruz burdan... Yazımı biraz daha tekrarlı okuyup, sonra tekrar okuyup, anlamadığın yerde yardım alman gerektiğini düşünüyorum.. NEDENMİ???
İLK ÖNCE şunu söylemek istiyorum... Karşılaştırma yapmışın iyi güzel... Ama neden İÇERİSİNDE DS-1 in olduğu bi pedalı örnek vermiyosun..?? Veya başka bi modeli.. Ne yani senin demene göre bd-2 nin içerisinde sd-1 veya md-2 nin içerisinde bd-2 mi varki SEN BANA BUNLARI ÖRNEK GÖSTERİYORSUN.. 2 DRİVE PEDALI DEMEK 2 PEDAL PARASI DEMEKTİR..Ben Aynı pedalın içince 2 tane drive ı olan bi pedaldan bahsediyorum..Sen tutmuş bana hiç alakasız pedalları örnek veriyosun..
Ds-1 ve Ds-2 arasındaki fark nedir diye sormuş arkadaşımız.. Arasındaki farkları, fiyatlar dahil liste liste yazdım.. Sonrada benim kendi görüşüm olan (hani seninde bi görüşün varya, şu benim saygı gösterdiğim senin görüşün) işte bu görüşümle, BENCE diye başlayarak yorumumu yazdım..
Fiyat konusuna gelince.. Evet aradaki fark hala benim için problem taşıyan bi faktör.. Mesela kullandığım mxr double shot dist. pedalımın fiyatı 285 ytl...
Fiyat farkı yok dememdeki mantık; bi pedalda 2 işlev var ve fiyatı onun teklisiyle neredeyse aynıysa Vardır onda bi nane..
Ben sene 98 te bu işe tek bi distortion pedalıyla ve 15 wat bi amfiyle başladım.. Ozamanlardan bir şeyi anlamıştım:
- Bi alette birden fazla özellik varsa ve fiyatı ucuzsa bilki onda kalite gittikçe düşüyordur (tüm efektörler dahil)..
- bi alette birden fazla özellik, kalite iyi, fiyatta düşükse, bilki onda da vardır bi nane (ds-2 gibi).. Bi pot. ile tırnak kadar elektronik malzeme ile mid farkı yaratıp, pazarlama piyasasına girmiştir derim.
- Eğer bi alette özellik fazla kalitede iyi fiyatta fazlaysa ; emin ol o aletin içinde vardır onun fiyatını artıran bişeyler (mxr doubleshot veya t.c. electronic G-System gibi)
Ds-2 bence çok gereksiz, Sence çok gereklidir..
sen X tonundan nefret edersin, ben bayılırım..
Ben sarışın severim sen esmer..
SEN Görüşünü BelirtirSİN Ama BEN buna GüleMEM
Bilgi mütevaziliği ve alçak gönüllülüğü getirir ve en baştada SAYGIYI..
Teşekkür ederim