Bu ses hangi pedal ile elde ediliyor?

• Konuyu açan Konuyu açan ventuss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar. mor ve ötesi'nin park adlı şarkısını dinlerken sirene benzer bi efekt duyuluyordu sürekli şarkıda. İlk başta Kerem Özyeğen bazı sololarında whammy kullandığı için bunun da whammy olduğunu düşündüm ancak konserlerde bu kısmı Harun Tekin çalıyor ve pedalboardunda whammy yok. Ses oldukça ilginç çıkıyor o yüzden gitar tekniği değil de bir pedal efekti olduğunu düşünüyorum. Bu sesin nasıl elde edildiğine dair fikriniz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

abi ne kadar dikkatli dinleyicisiniz ya çok imreniyorum böyle şeylere. benim merak edeceğim veya hoşlandığım bişey değil bu videodaki olay ama bunu yakalayıp özellikle merak etmek güzel bişiy. pedallardan çok anlamam ben de merak ettim şimdi siren sesini.

ama bana pinch harmoniğin delay ve tremolo ile uzatılmış hali gibi geldi daha çok. belki pitch shifter.

abi ne kadar dikkatli dinleyicisiniz ya çok imreniyorum böyle şeylere. benim merak edeceğim veya hoşlandığım bişey değil bu videodaki olay ama bunu yakalayıp özellikle merak etmek güzel bişiy. pedallardan çok anlamam ben de merak ettim şimdi siren sesini.

ama bana pinch harmoniğin delay ve tremolo ile uzatılmış hali gibi geldi daha çok. belki pitch shifter.
Teşekkür ederim hocam yorumun için😀 Ben de başta pitch shifter olduğunu düşündüm ama hem Harun'un pedalboardunda yok hemde ayağıyla bir şey kontrol etmiyor. Belki E-bow ile birşeyler olabilir.

Geri