Bu soytarılık da ne? Biri forumu mu klonlamış?

Rock Tribe'ın verdiği bir link üzerinden aşaığdaki lnkte yer alan foruma bakarken bir gariplik fark ettim.
Görebildiğim kadarıyla, bu forumdaki çeşitli üyelerin nickleri ile farklı bir takım muhabbetler dönüyor. Barrios isimli bir üye var, ama basçı (Onun bu forumdan kim olduğunu bilemedim...)
Eskilerden Grundar, Solitude71, hellhound gibi isimler var.
Aşağıdaki başlıkların benzer içeriği dikkatimi çekti:

Bir tür yapay zeka cinliği mi bu? Ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
Detaylı araştırmadan önerdiğim için kusuruma bakmayın ama ilginç bir durum var ortada. Benzeri bir klonlama vakasına başka bir site için bu forumda paylaşmıştım.

Benim tahminim buradaki arkadaşlar bir şeyler yapmak istiyorlar ama forum arayüzü tamamen boş olduğu için doldurmak istemişler, belki beta meta olabilir mi? En iyi tahminim bu ama tabii neresinden bakarsak bakalım bu hırsızlık, keşke böyle bir şey yapmasalarmış.

İsim cisim aslında çok hoş ve konsept için böyle bir yere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ama olayı çok yanlış başlatmış gençler.

Son düzenleme:
Forumdaki yöneticilerden birine mesaj attım, açıklama istedim ama bunun pek bir açıklaması yok 🙂

İşin garibi bu yapay zeka destekli alışveriş sitesi "canlı yardım"a bağlanıp gerçek insanla mı konuşuyorum demek gibi olacak ilerde. Devamlı bunu tekrar ediyorum ve arada yanlış yazdığında oh diyorum, bu gerçek insan!

Rock Tribe'ın verdiği bir link üzerinden aşaığdaki lnkte yer alan foruma bakarken bir gariplik fark ettim.
Görebildiğim kadarıyla, bu forumdaki çeşitli üyelerin nickleri ile farklı bir takım muhabbetler dönüyor. Barrios isimli bir üye var, ama basçı (Onun bu forumdan kim olduğunu bilemedim...)
Eskilerden Grundar, Solitude71, hellhound gibi isimler var.
Aşağıdaki başlıkların benzer içeriği dikkatimi çekti:

Bir tür yapay zeka cinliği mi bu? Ne diyorsunuz?
Abi bu bir çeşit spam site olabilir. Yazılan yazılara da dikkat ederseniz insan yazısı değil, birileri yapay zeka ile site kurayım konusu müzik olsun demiş kurmuş. Rock ve elektro gitarla ilgili Google ana sayfasında en popüler olan içeriklerin nick sahiplerini de kendiliğinden işlemiş, @solitude71 ve siz @barrios popüler olduğunuz için sizin nicklerinizi almıştır uygulama

Ayrıca ekleyeyim sözde Google bu spam siteleri engelliyor ama buna rağmen böyle siteler kurulmaya ayrıca Google'da en üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Önceden bu işi tüm Google verilerini indexleyip dünyadaki neredeyse tüm keywordleri siteye sıkıştırarak ne yazarsan yaz önerecek şekilde oluşturulardı, bu spam site demek oluyor, şimdi AI ile buna da ihtiyaç kalmadı rastgele keywordler yerine anlamlı cümleleri sitene koyabiliyorsun. Bu site de aynen bu şekilde kurulmuş

Ayrıca ekleyeyim sözde Google bu spam siteleri engelliyor ama buna rağmen böyle siteler kurulmaya ayrıca Google'da en üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Önceden bu işi tüm Google verilerini indexleyip dünyadaki neredeyse tüm keywordleri siteye sıkıştırarak ne yazarsan yaz önerecek şekilde oluşturulardı, bu spam site demek oluyor, şimdi AI ile buna da ihtiyaç kalmadı rastgele keywordler yerine anlamlı cümleleri sitene koyabiliyorsun. Bu site de aynen bu şekilde kurulmuş

Aşağıda alıntıladığım metin bana pek yapay zeka gibi gelmemişti ve samimi de bulmuştum. Zaten forumun sadece "hakkında" kısmına bakmıştım. Bakalım cevap verirlerse dertleri nedir öğreneceğim.

AĞIRMEKAN.com, Türk metal ve rock müzik camiasına yönelik olarak oluşturulmuş, kapsamlı ve entegre bir dijital platformdur. Platform, AĞIRMEKAN Webzine, AĞIRMEKAN Pazar Alanı & 2. El Alışveriş ve Takas, Grup Elemanı İlanları Aplikasyonu ve AĞIRMEKAN Forumları gibi farklı işlevlere sahip ürün gruplarını tek bir çatı altında toplamaktadır. AĞIRMEKAN.com, öncelikli olarak metal ve rock müzik kültürünü benimsemiş bireylerin etkileşimde bulunabileceği bir alan sunmayı hedeflemektedir. Ancak, diğer müzik tarzlarına da hoşgörüyle yaklaşılmakta ve bu türler dışlanmamaktadır.

Platform, katılımcıların müzik hakkında bilgi alışverişi yapabilecekleri, ticaret ve takas işlemlerini gerçekleştirebilecekleri, grup elemanları arayışlarını duyurabilecekleri ve geniş bir yelpazede konuları tartışabilecekleri bir forum ortamı sunar. AĞIRMEKAN.com’un en önemli ilkelerinden biri, kullanıcıları üzerinden gelir elde etmeye yönelik herhangi bir ticari faaliyet yürütmemesidir. Platform tamamen ücretsizdir ve bu ücretsiz hizmet anlayışını gelecekte de sürdürecektir. Sunucu ve web sitesi ile ilgili tüm giderler, platformun öz kaynakları ile karşılanmakta, bu sayede kullanıcıların finansal bir yükümlülük altına girmesi engellenmektedir.

AĞIRMEKAN.com, ilan, forum ve diğer sayfalarda herhangi bir ticari reklam bulundurmayı kesinlikle reddetmektedir. Benzer platformlarda sıkça karşılaşılan, sitede gezinirken sürekli karşımıza çıkan ve göz yorucu olan gereksiz reklam alanlarına burada yer verilmemektedir. Müzisyenler ve ilanları üzerinden, forumdaki aktiviteler üzerinden gelir elde etmek gibi bir amaç güdülmemekte, bunun yerine kullanıcıların rahat ve odaklanmış bir deneyim yaşamaları öncelik olarak görülmektedir.

AĞIRMEKAN.com, metal ve rock müzik kültürüne duyduğu bağlılıkla, müzikseverlere sürekli olarak kaliteli içerik ve güvenilir hizmet sunma hedefindedir. Platform, Türk müzik camiasında önemli bir rol üstlenmeyi ve müzikle ilgilenen bireylerin bir araya gelerek ortak bir topluluk oluşturmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Belki aranan kan, böyle bir mekan ve kuruluş felsefesi çölde vaha görmeme sebep oluyor. Kutup ayıları kovalamasa bari 🙂

Ekleme: Önceki benzer olayı yapan siteyi ve forumda açtığım başlığı buldum:

Son düzenleme:
Siteye şöyle kabaca baktım, mesajlarda Türkçe kullanımı ve yazım kurallarına uyum kusursuz. Noktalama işaretleri sonrası boşluk, ki ler de ler ayrı falan. Yapay zeka %💯

Tüm yazılardaki konuşma üslubu neredeyse birbirinin tekrar eder şekilde yazılmışlar.Forumda taklit edilmesi zor olan mizahi yön ve ilginç bir duyguları bazen başlık üzerinden bazense konuşmayla yansıtan o histen mahrum olması çok robotik hissettiriyor.Halbuki bu forumda kuşak çatışması,biraz sert olsalar da genelde iyi bilgi veren eski topraklar,forum kültürünü algılayamayan yeni kuşaklar,günlük hayattan uzaklaşıp sevdiği uğraş için eğlenmeye gelenler varken Hindistan gibi renkli bu forumu yapay zekanın taklit etmesi biraz yavan kalıyor.Her şeye rağmen bu forumun iyi bir bilgi dehlizi olmasını da renkli yapısından geldiğini düşünüyorum.

Geri