Kevingarnett arkadaşım,ilk başladığın gitarın çok kaliteli bişey olması senin için daha kötü emin ol. Kalitesiz gitarda pişmek en iyisidir, hatta ucuzundan bir klasik gitar da al, parmak açma hareketlerini onda da yap, çok faydasını göreceksin. İlk zamanlarda gitarın hırpalanır, kalitesini alsan bile 2 yıl sonra değiştiresin gelecek, insanoğlu sıkılır. Hırpalandığı için iyi fiyata gitmez. Bana kulak ver bence. x6 yeterli bir başlangıç gitarıdır, aman diyim saçma sapan rockson,rockstar falan alayım deme,gitar mağazaları bunları kaktırmaya çalışır. sakın !! Başlangıç olarak bahsettiğin ibanez de olur,her türlü cort da olur. Amfin var mı? Ufak bir de amfi al, maksat distortion, gain, middle, treb, bass, clean vs ana terimler nedir öğren, hem çaldığın tatmin etsin.
Bilgisayarına bir akort programı yükle,tak jack'ı bilgisayarına küçültücü ile,akort et. Kulağın yanlış notaları da duysun ki,gelişsin.
Bilgisayarına metronom programı yükle,metronomla çalışmak iyidir. Ama ona şartlama kendini, Yeri gelince kapat, kendin ver komutunu. Geliştirir.
İlk zamanlarda full ekipman olmak dezavantajdır, yapamadıkça öğrenirsin, zorlandıkça gelişirsin, sinirlendikçe azim yaparsın. Azim geliştirir.
Ermiş gibi konuşuyorum yanlış anlaşılmasın, bana kimse yardımcı olmamıştı her şeyi kendim çözerken zorlanmıştım, böle bi arkadaşa yardım etmek gönlümü rahatlattı. 😀