Custom Gitar İçin Luthier Önerisi

Dostlar dışarıdan bir markadan satın almak yerine aynı paraya luthiere yaptırmayı mantıklı buldum.Lespaul kasa bir elektro gitar yaptırmak istiyorum.İnternette ve forumda luthierturk yılmaz abiyi gördüm bugün hatta konuştuk.Ama genel olarak da sizlerden bilgi ve deneyim almak istedim.

Askerde ecemilik yaptığım yerde bir eleman vardı, aslen bağlamacıydı luthier olduğunu iddia ediyordu. Bazen belli gitar tipleri için sipariş alırmış, istenen modelden ikinci el ucuz bir gitar alıp komple zımparalayıp üstüne sprey vernik sıkıp kakalıyormuş. Sipariş verenin deneyimine göre manyetik eklemesi yapıyormuş. Anlattıkça şok olmuştum.

Bu devirde gitar yaptırmak iyi cesaret.

Hocam biz de 1500 dolarlık yaptırırız 🙂 Demek istediğim dışarıdan alacağımız bir markaya nazaran luthierde yaptırmak daha kaliteli bir gitara sahip olmamızı sağlar mı
Kardeşim kuruyemiş gibi düşünme bence. Kiloyla gitar almak mantıklı değil. Mazot zammı beni etkilemez, ben hep 50 liralık alıyorum diyen adam gibi...

Şu an manyetikler, burgular, köprüler ve elektronik aksam pahalı. Buna ağaçlar ve diğer parçalar ekleniyor. Üstüne bir de hatırı sayılır işçilik eklenecek.

1500 dolara temiz ikinci el les paul gitarlar bulursun gibime geliyor. Güzelce araştırıp karar vermelisin. İlla luthierde yapıldı diye kaliteli olacak diye düşünmek pek mantıklı değil.

İstediğiniz özel bir renk, sap radiusu ve kalınlığı, standart lplerde olmayan bir köprü biçimi, manyetik dizilimi vs yoksa bence hiç maceraya girmeyin, schecter solo 2, ltd ec1000, prs se, fujigen, ibanez ar falan bakın derim...

75 bin gibi bir bütçeye çok güzel aletler var 2.el olsun sıfır olsun.İşini iyi yapamayacak ve beklentilerini karşılayamayacak birisi olsa ben bunu beğenmedim almayacağım demek ayrı bir konu çünkü en baştan veriyorsun parasını.75 Bine yaptıracağın gitar şu anda 75 bine alacağın bir gitar kadar performans vermeyebilir.

Geri