Custom tele topluyorum bilgi yardımı lazım

Sx gövdem var elektronik sistemini değiştirmek istiyorum başka bir sapım var elektronik kısmı için fender manyetik almak istiyorum texas special cok tiz diyorlar bilemedim öneriniz var mı mesela deneyen varsa tonereider nasıl onu da önerdiler ama emin olamadım daha uygun olması avantaj ama o kadar iyi mi sx de cok fena degildi cünkü tonereider farkı hissettirir mi ama gönlüm asıl fenderden yana gitar değişsem bile manyetiği de aktarırım iyi bir manyetik haricinde kalan elektronik sistemi(pot, switch vs.) değiştireyim mi sizce kemik eşik almak istiyorum onun icin de bir öneriniz olabilir soruların hepsine yanıt bekliyorum az cok fikrim var ama hiç birinden Emin değilim. Kısacası vintage tonlar crunch blues duman tonuna yakın seviyorum bunun icin texas special nasıldır o degilse muadili nedir ve tüm bunların hepsini tedarik edebileceğim bir yer biliyor musunuz istanbulda yaşıyorum solo music nasıl gitar parcaya elden de gidebiliyorum cevaplarsanız sevinirim

Manyetikleri değiştikten sonra 700tl daha verip Fender cts potanslar takman daha iyi tabi. Üst eşik olarak luthier kendisi gerçek kemikten yapmayacak 200tlye gerçek kemik diye alıp kendin takabileceğin eşikler genelde kemik karışımı oluyor. Graptech tusq xl olabilir mydukkanda 600 lira civarıydı. 6bin TL ye sahibindende Amerikan fenderden çıkma 2-3 tane pure Vintage manyetikler vardı.

Texas Spexial'dan emin değilseniz üzerinde Texas Special takılı gitarlardan sizin donanımınıza yakın olduğunu düşündüklerinizden sesleri dinleyin derim. Manyetik değişimi yanında potans-switch değişimi mantıklı. Bu arada ben SX teleye Amerikan Fender'den çıkma standart manyetik taktım. Gitara ciddi seviye atlattı. Size de tavsiye ederim.

Texas Spexial'dan emin değilseniz üzerinde Texas Special takılı gitarlardan sizin donanımınıza yakın olduğunu düşündüklerinizden sesleri dinleyin derim. Manyetik değişimi yanında potans-switch değişimi mantıklı. Bu arada ben SX teleye Amerikan Fender'den çıkma standart manyetik taktım. Gitara ciddi seviye atlattı. Size de tavsiye ederim.
Alınır mı
Manyetikleri değiştikten sonra 700tl daha verip Fender cts potanslar takman daha iyi tabi. Üst eşik olarak luthier kendisi gerçek kemikten yapmayacak 200tlye gerçek kemik diye alıp kendin takabileceğin eşikler genelde kemik karışımı oluyor. Graptech tusq xl olabilir mydukkanda 600 lira civarıydı. 6bin TL ye sahibindende Amerikan fenderden çıkma 2-3 tane pure Vintage manyetikler vardı.
Alınır mı

IMG_1197.webp IMG_1196.webp

Custom demişsiniz ama custom olan hiçbir parça saymamissiniz ben onu anlamadim tam. Sorulara gelecek olursak da ben teleci değilim telecasterdan da tam anlamam ama o twang tonu yakalamak için köprü önemli. Hatta telenin bence tek spesifik numarası Köprü. Siz Köprü saymamissiniz sxin üstündeki default köprü ne derece ise yarar bilemem. Ayrıca twang denen ton direkt Fenderi tanımlıyor haliyle Fender manyetik şart gibi :d custom deyince de elektronik aksam ve işçilik ön planda demek aslında haliyle sap tam olarak rahat olmalı sap için de detay vermemissiniz. Başlık custom olduğu için böyle düşünmeye yonlendim ben halbuki baslik ucuz parçalarla veya ucuz gitarla iyi manyetik upgradesi yapılır mı gibi bişey olsaydı doğrudan manyetik konusulurdu. Tel uzunlugu bile sustain ve artikülasyon konusunda önemli mesela, SX kasanızda tel uzunlugu ne, tel yuvası kasa arkasindan mi cekilmis saddledan mi. Bunlar tabi ben partcaster yapacak olsam dikkate alacağım şeyler. Yanlış mı doğru mu bilemiyorum beyin firtinasi olsun diye yazdım.

Custom demişsiniz ama custom olan hiçbir parça saymamissiniz ben onu anlamadim tam. Sorulara gelecek olursak da ben teleci değilim telecasterdan da tam anlamam ama o twang tonu yakalamak için köprü önemli. Hatta telenin bence tek spesifik numarası Köprü. Siz Köprü saymamissiniz sxin üstündeki default köprü ne derece ise yarar bilemem. Ayrıca twang denen ton direkt Fenderi tanımlıyor haliyle Fender manyetik şart gibi :d custom deyince de elektronik aksam ve işçilik ön planda demek aslında haliyle sap tam olarak rahat olmalı sap için de detay vermemissiniz. Başlık custom olduğu için böyle düşünmeye yonlendim ben halbuki baslik ucuz parçalarla veya ucuz gitarla iyi manyetik upgradesi yapılır mı gibi bişey olsaydı doğrudan manyetik konusulurdu. Tel uzunlugu bile sustain ve artikülasyon konusunda önemli mesela, SX kasanızda tel uzunlugu ne, tel yuvası kasa arkasindan mi cekilmis saddledan mi. Bunlar tabi ben partcaster yapacak olsam dikkate alacağım şeyler. Yanlış mı doğru mu bilemiyorum beyin firtinasi olsun diye yazdım.
Sxlerde normalde tel köprüden bağlanıyor saddlela arasında 2 santim var ben gövdeyi deldim arkadan çekeceğim

Zevk meselesi. Ben olsam alırdım. Ama siz yine bu manyetiğin kullanıldığı gitarlardan çıkan soundu bir dinleyin. Tabi ki manyetikleri alıp gitarınıza taktığınızda aynı soundu elde etmezsiniz. Ancak en azından manyetiğin karakteri açısından fikir sahibi olursunuz.
Alınır mı derken güvenilir mi manasındaydı arızalı mıdır sahte midir hic bir fikrim yok denemeden nasıl alacağım almadan nasıl deneyeceğim

Alınır mı derken güvenilir mi manasındaydı arızalı mıdır sahte midir hic bir fikrim yok denemeden nasıl alacağım almadan nasıl deneyeceğim
O kısım biraz muamma tabi ki. Manyetikler öyle kolay arızalanan yapılara sahip değiller. Ama yine de arızalı olup olmadığını nasıl test edebilirim dersen onu bence satıcı ile iletişime geçerek çözmeye çalışman daha mantıklı olur. Belki sana bir seçenek sunabilir. Orjinallik konusunda da buradan manyetiği daha önceden bilen birisi baktığında görseldekilerin orjinal olup olmadığı hakkında fikir yürütebilir sanırım. Ancak ben kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.

Sizce pure vintage 52 mi 64 mü aralarında nasıl bir fark var hangisi neye daha yatkın tabi ki buna kullanıcı deneyimle karar vermeli ama şu an öyle bir imkanım olmadığı için temel farkları soruyorum

Geri