evet film iyi güzel...
amaaaa!
ben başka bir konuya değinmek istiyorum bu film hakkında. çok sinirimi bozan, beğendiğim bir film olmasına rağmen içeriğinde sinir olduğum bir durum.
şimdi bu Bjork ablamız komünist Çekoslavakya'dan ABD'ye geliyor çalışmaya... neden? ameliyat parası biriktirmek için... hıııı demek komünist ülkelerde ameliyat için yeterli parayı temin edemedin ve ABD'ye geldin.
paranoyak değilsem eğer, bu direk antikomünizm propogandası ve yalan yanlış bir propoganda. bi kere para yüzünden ameliyat olamayacağın ülkeler kapitalist ülkelerdir. sosyalist devletlerde sağlık hizmetleri için para mı alınır?
amacım bu başlık altında alakasız bir tartışma başlatmak değil ama şunu sormadan edemiyorum. konu olarak neden komünist Çekoslavakya? neden başka bir ülke değil de Çekoslavakya? herhangi bir fakir ülke seçebilirdiniz konu olarak... ben bunun altında artniyet görüyorum. filmin geneline bakıldığında bu çok ince bir ayrıntı ama... belki de hollywood tarz değiştirmiştir. yalanyanlış propogandalarını göstere göstere, izleyicinin gözüne sokarcasına değil de, arkadan çaktırmadan yapıyordur????
konu hakkında bilgisi olan varsa, yanılıyorsam, bilgiye dayalı bir cevap alabilirim. ben de durumu öğrenmiş olurum bu sayede. yoksa, film ile ilgisiz, siyasi bir tartışmaya dönüşmesin.
umarım dönüşmez.
:roll: