Delusions

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz paylaşımlarda, stüdyoda tamamlanmamış şarkıları artık paylaşmayacağımı söylemiştim. Bu şarkı ise görece stüdyo çalışmasına en yakın olanlardan biri oldu. Hikâyesi şöyle:

İlk olarak bu şarkıyı notalara döktüğümde, elimdeki imkânlardan dolayı MIDI çıktısı alarak VST’lerle seslendirdim ve BandLab üzerinden paylaşıma açtım. Aynı şekilde YouTube’da da enstrümantal versiyonunu yayınladım. Bir süre sonra Steve Lawrence şarkının davullarını canlı kaydedip bana gönderdi; yeni davullarla birlikte şarkıyı tekrar yayınladık.

Birkaç ay sonra Steve Jalelo şarkıya vokal yazdı ve kaydederek paylaştı. Bunun üzerine iki Steve ile iletişime geçtim ve ben de okulun müzik atölyesinde piyanoları canlı çaldım ve kaydettim. Ritim gitarlar VST olarak kaldı ama lead gitarı canlı kaydettim, synthesizer’ı da canlı çaldık ve parçayı son haline getirdik.

Şarkı; iki farklı ülkede, üç ayrı ev stüdyosunda ve bir okulun müzik odasında yapılan kayıtların birleşiminden oluştu. Bu yüzden aynı stüdyoda kaydedilmiş gibi bir hava vermek için ciddi bir miks çalışması yaptım. Sonunda parçayı bitirip yayına aldık.

Beğenip beğenmemenizden bağımsız olarak, bu şarkıya ciddi bir emek verildiğini, “baştan savma” olmaması için özellikle uğraştığımızı belirtmek isterim. Eleştirilerinize her zaman açığım; kalitesini yeterli bulmayabilirsiniz. Ancak verilen emek ve yaratıcı süreç açısından bu forumda paylaşılmayı hak ettiğini düşündüğüm için sizlerle paylaşıyorum.

Keyifli dinlemeler dilerim.

Son düzenleme:

Geri