k-lite codec Paketini ben de öneririm kodeklerle alakalı herhangi bir sorunum kalmadı. Gerekli olan tüm kodekleri otomatik yüklüyor zaten. Altyazı kontrolü için Bsplayer da kontrol edip Vestel Divx playerda izliyorum ben. Altyazı fps sorunları oldum olası vardır. Subtitle Workshop aldı programı edinip öğrenmeye çalışın. 23,976'lık bir filmi kolayca 25 ya da 29'a çevirebilirsiniz. Ancak bazen basit fps ayarı sorunu halletmiyor o zaman kendiniz senkronizasyon yapmanız gerek.
En basit anlatımla, filmin ilk konuşma dakikasını ve saniyesini bir yere not edin. Mevcut altyazıyı Subtitle workshop'ta açıp menülerden Zamanlama ayarı- Gecikme bölümünden + ya da - yaparak saniyesini ayarlayıp senkronizasyonu tam yapabilirsiniz. Ben bir çok altyazıyı bu şekilde ayarlıyorum.
Film üzerinde oynama yapma konusuna gelince Nan-Dub ve Virtual-dub programlarını öneririm. Biraz karışıktır ama işe yarar. Örneğin 700 lük bir cd ye sığmayan dosya için Nan-Dub ile kesme işlemi yaparsınız ve cd ye sığdırırsınız. Ya da dosyayı 2 ye bölüp 2 cd halinde temin edebilirsiniz.
Özellikle Vestel divx playerda alt tarafa bant koyma ya da altyazı boyutu rengi ayarlama gibi fonksiyonlar bulunmadığından baştan düzgün ayarlamak gerekiyor.
Bulamadığım altyazıları da oturup kendim çeviriyorum 😉