Donner Dst 700 HSS Manyetik Önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan owlyeah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selam arkadaşlar, gitarımın manyetiklerini değiştirme düşünüyorum. Üstünde gelen manyetikler hard rock için güzel manyetikler ama az daha hard işlere de gitsin istiyorum, versatil bir ton olsun isteğim var.

Önerilerinize açığım.

Gövde basswood, ona göre 🙂

Şık bir gitarmış. Kavruk maun sap tercihleri şahane.
Bu tipte sade ve çalım odaklı dizaynlar hoşuma gidiyor, ayrıca modifiye ye de musait oluyorlar. Kırmak - dökmek - oymak gerekmiyor.

Donner in kendi sistesinde gövde için "Basswood/magohany" yazıyor bunun anlamı, Basswood gövde üstü magohany kapak mı? Yoksa aynı modelde seçilebilecek iki farklı gövde tipinden mi bahsediliyor?

Manyetik tercihi ise çok derin bir okyanus. Her şey olabilir. Eğer bir gitarı modifiye edeceksem; sevdiğim gitaristlerin gitarlarına bakıyorum bu daha beklentiye uygun iyi sonuçlar üretiyor.

Şık bir gitarmış. Kavruk maun sap tercihleri şahane.
Bu tipte sade ve çalım odaklı dizaynlar hoşuma gidiyor, ayrıca modifiye ye de musait oluyorlar. Kırmak - dökmek - oymak gerekmiyor.

Donner in kendi sistesinde gövde için "Basswood/magohany" yazıyor bunun anlamı, Basswood gövde üstü magohany kapak mı? Yoksa aynı modelde seçilebilecek iki farklı gövde tipinden mi bahsediliyor?

Manyetik tercihi ise çok derin bir okyanus. Her şey olabilir. Eğer bir gitarı modifiye edeceksem; sevdiğim gitaristlerin gitarlarına bakıyorum bu daha beklentiye uygun iyi sonuçlar üretiyor.

İki ayrı versiyon var hocam, HSS olan yani bendeki direkt basswood, diğer HH olan ise full mahogany bir gitar.

Arkada pil kapağı dahi var, ama ben aktif manyetik düşünmüyorum çünkü sap manyetik tarafında daha yumuşak ya da tokatlamalı şeyler çalıyorum, sadece köprü tarafında power akorlarda daha ısıran ve net tonlar istiyorum, arayışım bu yönde. Tek bir gitarist tonundan ziyade sürekli tonlar arası oynadığımdan ne istediğime de emin değilim, emin olduğum tek şey çok fazla Van Halen stayla çalıyor oluşum, o tarz akor basımları, tonlar, 5150 tonları vs seviyorum.

Bence gitarı satıp ve biraz para biriktirip ikinci el schecter ltd vs bakılabilir. Donner yanlış görmediysem 19 bin lira zaten, pek öyle modlayıp toparlanacak bir gitara benzemiyor.

Yani o dediğiniz tonlara sh4 jb sh1n falan olur da verimli olmaz o gitarda. Her manyetik her gitarla anlaşacak diye birşey de yok maalesef. Manyetiğe bir sürü para verip bu da neymiş deyip pişman olmak da var. Broadway e continental michelin lastik takmak gibi birşey.

Bence gitarı satıp ve biraz para biriktirip ikinci el schecter ltd vs bakılabilir. Donner yanlış görmediysem 19 bin lira zaten, pek öyle modlayıp toparlanacak bir gitara benzemiyor.

Yani o dediğiniz tonlara sh4 jb sh1n falan olur da verimli olmaz o gitarda. Her manyetik her gitarla anlaşacak diye birşey de yok maalesef. Manyetiğe bir sürü para verip bu da neymiş deyip pişman olmak da var. Broadway e continental michelin lastik takmak gibi birşey.
Gitarı seçerek aldım dostum, ön yargıyla bakılacak gitar değil ki benzer fiyat bandındaki şektır ve ltd de denedim, onlardan bir kaç gömlek üstün geldi, aldım.

Aslında alayım, HSS strat olarak takılayımcı arkadaşlar için çok çok güzel tınıları var ama ben biraz daha superstrat'a yaklaştırmak istiyorum.

Geri