CS-3 , Boss'un bir compression (sıkıştırma) pedalıdır...Çok yaygın bir pedaldır compression pedalları arasında... Fakat benim elime henüz geçmedi bir tane..
AX1500g gibi bir dijital işlemciden ana tonlarınızı alıyorsanız, pek bir işe yaramaz.. Çünkü o alette clean tonlar zaten compression'dan geçer.. Distortion ve overdrive karakterli olduğu iddia edilen sesler ise zaten doğası gereği compressed'dir... Ayrıca compression efektinin sinyali üstten yontması yüzünden alttaki gürültüleri öne çıkarma gibi bir de dezavantajı vardır.. Dolayısıyla distortion ile birlikte compression kullanmak pek fazla insanın tercih edeceği bir şey değildir..
Gain'i yüksek ama yumuşaktan benim anladığım daha vintage daha sıcak tonlardır ki simulatörler bu konuda pek başarılı olamazlar..
Hatta distortion benzeri analog pedallar da bu karakterde ses üretmezler.. Çünkü onlarda sesin o karakteri clipping (üstten direk kırpma) şeklinde üretilir.... Size gerekli olan şey overdrive esaslı bir pedal veya daha iyisi (zaten overdriven sesler üreten) çok katmanlı bir gain stage'e sahip bir amfidir... O dediğiniz sesi eğer doğru tahmin ediyorsam, ancak bu ikisinden alabilirsiniz....
Ben daha driven, daha dolu dolu, akıp giden bir ses istiyorum diyorsanız, bir de fuzz pedallarına bakın... Zaten korg'daki fuzz simulatörü o sesin karakteri hakkında biraz fikir verir... Tabi ki onun analog uygulaması daha az harsh (Türkçe karşılığını düşündüm düşündüm, akılma gelmedi) bir ton vermekte..