MaveDustaine
MaveDustaine
10 civarı pedal bulunan setupı DSL20 ile kullanıyordum, NS2 ile send returnlu 4 kablo kullanıyordum ve DSL20'nin fx loop kısmını aktif ettiğimde sanki gatesiz overdrive açmış gibi bir hafif kirlilik artışı oluyordu, ben de zuhal müziğe garantisi devam ediyorken götürdüm, kendilerinin çalıştıkları amfi tamircisine İzmit'e gönderdiler. Geçen gün entegreyi değiştirdim şimdi yapmaması lazım dendi ve mağazada geri teslim edildi ben de bugün izinli günümde gideyim dedim teslim almaya. Setupımı da götürdüm orada topraklama sorunu fazla olmasına rağmen yine sanki bir şey değişmemiş gibiydi ve adamla tekrar telefonla görüşerek ve farklı amfiler deneyerek şu sonuca ulaştık. Orada DSL20 kafa ile de denedik sonuç aynıydı, marshall origins bağladık, JVM410 comboya bağladık bunlarda yapmadı, fx loop dahil edilince setuptayken ses hiç değişmedi ve noise olmadı. Sonra oradaki tanıdığım arkadaş tekrar amfi tamircisi olan arkadaşını aradı ve bu sefer biz de görüştük, bana şu bilgileri verdi. DSL20'nin komponent ve devre kalitesi çok giriş seviyesi bir lambalı amfi olduğu için işte biraz teknik bilgi verdi entegrenin şu şeyi preampın şurasına bağlı orada osilasyon şöyle oluyor falan vs. diye ve bu send returndeki hafif noise artışının amfi ve bileşenlerinin kalitesiyle alakalı olduğunu DSL 40 ve üzeri gibi ve diğer muadil amfilerde bunun olmadığını söyledi, yani özetle DSL20 combonun giriş seviyesi bir amfi olduğu için bunu yaptığını söyledi ve biz de mağazada daha farklı amfilerle test edip bunu görünce de teyit etmiş olduk. Belki bir iki sene falan kullanıp daha sonra DSL40 ya da başka bir amfi geçerim şimdilik en azından kafamda soru kalmadı. Yani oda çok sessiz olunca haliyle kulağa biraz batıyor çünkü overdrive bile açık değilken cleande oluyor bu. ama sahnedeyken belki farkedilmeyecek bile ortam gürültüsünden. Boost olayını da çözdüm burada konuştuklarım vardı illa ki görürler, amfi distortiondayken headrooma takıldığı için boostun yerini nereye koyarsam koyayım amfi drivedayken volume artmıyordu, fx loop sonunda yani reverbdan sonra boost pedalını koyup return gönderdim bu sefer oldu, distortiondayken de volume artıyor artık.