Elektro Gitar İçin Tel

Merhabalar, gitarım için tel arıyorum, şuanda Elixir teller bana daha uygun geldi fakat forumda dolaştıkça elixirin uzun kullanımlık fakat fretlere çok zarar verdiğini birden fazla kişiden okudum. Hangi tele baksam hepsinin eksi yönü var, ben fretlere zararmeyecek Elixir telini merak ediyorum hangi Elixir teli daha az zarar verir Polyweb-Optiweb-Nanoweb.
Cevaplarsanız Çok Sevinirim.

Merhabalar, gitarım için tel arıyorum, şuanda Elixir teller bana daha uygun geldi fakat forumda dolaştıkça elixirin uzun kullanımlık fakat fretlere çok zarar verdiğini birden fazla kişiden okudum. Hangi tele baksam hepsinin eksi yönü var, ben fretlere zararmeyecek Elixir telini merak ediyorum hangi Elixir teli daha az zarar verir Polyweb-Optiweb-Nanoweb.
Cevaplarsanız Çok Sevinirim.
İster elixir al ister naylon çamaşır ipi. Fretlere zarar verme durumu tamamen çalım tekniğin ile alakalı.

Elixir markanın hangi model telini alırsan al zarar vermenin önüne ge çe mez sin. Çünkü elixir özel bir tel üretmiyor. Kaliteli çelikten ürettiği tellerinin üzerine 3 DEĞİŞİK SOLÜSYON UYUGULUYOR. (SIVI KİMYASAL KAPLAMA)

Durum bu. Forumun neresinde dolaştın bilmedim ben.

Gitarla ilgili her parçaya ayrı başlık mı açacaksın anlamadım ama üsttekinde mikro detaycılık hakkında yorumumu yaptım.
Elixir pahalı ama iyi tel. Fret'ler zarar görüyorsa bu fret'lerin kalitesi ve senin tuşen ile ilgili. Kanırta kanırta bend yaparsan ipek kumaşla bile fretleri bozabilirsin zamanla. Fretleri için çok endişeliysen o zaman paslanmaz çelik fretleri olan gitarlara bak, her tele dayanırlar yıllarca hiçbir şey olmaz kanırtsan bile.

Gitarla ilgili her parçaya ayrı başlık mı açacaksın anlamadım ama üsttekinde mikro detaycılık hakkında yorumumu yaptım.
Elixir pahalı ama iyi tel. Fret'ler zarar görüyorsa bu fret'lerin kalitesi ve senin tuşen ile ilgili. Kanırta kanırta bend yaparsan ipek kumaşla bile fretleri bozabilirsin zamanla. Fretleri için çok endişeliysen o zaman paslanmaz çelik fretleri olan gitarlara bak, her tele dayanırlar yıllarca hiçbir şey olmaz kanırtsan bile.
Hocam bu başlıkta Elixirin modelleri hakkında tecrübeleri sormak ve ilk gitarım da fretlere zarar vermeyecek bir şekilde kullanma ip uçları istedim

Hocam gitarım var zaten ben nasıl fretlerimi korurum onu soruyorum.
Tellerini düzenli değiştirmelisin. Örneğin tellerin fretlere temas eden yerlerine dokunduğunda tırtıklı hissediyorsan tellerini değiştirmelisin, tellerin paslanmışsa değiştirmelisin. Yoksa fretlerin ömrü kısalır.

Ama tüm bunlara rağmen fretlerin yine eskiyecek. Dediklerimi yaptığında fretlerin ömrü uzar sadece. Vakti gelince lüthiyeyi ziyaret edip 2-3 kere tesviye ettirebilirsin. Sonrasında fret değişimi senin karşılaşacağın gerçek olacak.

Geri