Merhaba arkadaşlar, backingtrack üzerine bazı riffleri ve soloları kaydedip sosyal medyada paylaşmak istiyorum. Elektro gitar kayıt konusunu araştırdığımızda onlarca yöntemden bahsediliyor. Amfi ve pedal plug-inleri ile kayıt alma, prosesör, DI box, reamp, amfi mikrofonlama, amfi Rec Out çıkışını ses kartına bağlama, pedalları ses kartına bağlayıp bir amfi plugini ile kayıt alma... gibi. Daha önce kayıt yapmadığım için bu seçenekler arasında kayboluyorum ve hangisi daha iyidir diye karar veremiyorum. Ama elimdeki ekipmanlara göre nasıl ilerleyebileceğim konusunda bana fikir verebilirsiniz diye düşündüm ve sizden yardım rica etmekteyim.
Ekipmanlarım;
Backingtrack için de Youtube, Patreon veya başka bir mecradan indirip looper pedalıma kaydediyorum ve üzerine çalıyorum. Ama backingtrackin amfiden gelen sesi beni pek memnun etmiyor. Çünkü effects loop Boss Katana MK2 50W amfisinde yok. Bu arada looper pedalım TC Electronic Ditto Plus. Backingtrackin amfiden gelen sesi beni memnun etmediği için amfi mikrofonlamaya da bu yüzden pek sıcak bakamıyorum. Eğer DAW'a backingtracki yükleyip kayıt almaya çalışsam, amfiden ses alabilir miyim yoksa referans monitörü veya kulaklık mı gerekiyor? diye de düşünmekteyim.
Ne yapmalıyım dostlar? Bunlarla uğraşma, al şunları adam akıllı kayıt yap önerilerinize de açığım.
Ekipmanlarım;
- Elektro gitar
- Boss Katana MK2 50W
- Analog pedallar + Looper pedalı
Backingtrack için de Youtube, Patreon veya başka bir mecradan indirip looper pedalıma kaydediyorum ve üzerine çalıyorum. Ama backingtrackin amfiden gelen sesi beni pek memnun etmiyor. Çünkü effects loop Boss Katana MK2 50W amfisinde yok. Bu arada looper pedalım TC Electronic Ditto Plus. Backingtrackin amfiden gelen sesi beni memnun etmediği için amfi mikrofonlamaya da bu yüzden pek sıcak bakamıyorum. Eğer DAW'a backingtracki yükleyip kayıt almaya çalışsam, amfiden ses alabilir miyim yoksa referans monitörü veya kulaklık mı gerekiyor? diye de düşünmekteyim.
Ne yapmalıyım dostlar? Bunlarla uğraşma, al şunları adam akıllı kayıt yap önerilerinize de açığım.