Elektro gitar önerisi

Bu üç gitar arasından Aria çok mantıklı duruyor. Spoke wheel truss rod olması güzel bir detay. Ağaç seçimleri de gayet güzel. 2 point tremolo olması da gayet iyi. Floyd rose gibi olmasa da iyi oranda köprüyü kontrol edebilirsin. Ben olsam Aria'yı alıp ileride manyetiklerini yükseltirdim.

Bu fiyat bantlarında kesinlikle Yamaha Pacifica 112 derim. 012 modelinden 112 modeline upgrade fiyat farkı için normal, üstü normal değil. 112 alınca ileride tek yapman gereken telleri ve manyetikleri değiştirmek olacaktır.

Aria’nın sap kısmı kalın oluyor diye biliyorum, sap yarıçapı 240 veya 250 mm civarında olması lazım hatırladığım kadarıyla. Yakınlarda Zuhal müzik varsa orada Fender Player deneyebilirsin onun sapına yakın. Yamaha pac112 de ise 350 mm yarıçap var ve dolayısıyla klavye daha düz.

Şimdi gitar klavyesini düz sevenler vs daha yuvarlak sevenler olabilir. Bu yüzden şunu açıklamakta fayda var, shred gitar olarak bilinen Ibanez gitarların sap yarıçapı 400-406 mm civarında oluyor ve kalınlığı da az oluyor. 1. perdede 17 mm 12. perdede 19 mm sap kalınlığı olan Ibanez modeller (RG550) var. Klavye düz olunca solo çalmak kolay, yuvarlak olunca ritim çalmak kolay olur. Hatta üst segment gitarlarda bunun için hibrit sap kullanırlar, klavye akort kısmına yakın olan yerlerde yuvarlak (12 inç yarıçaplı), gövde tarafa yakın olan yerlerde düz (16 inç yarıçaplı) olur.

Çalım rahatlığı açısından Yamaha önde.

Geri