elektro gitardan robotik ses çıkması(dip ses değil)

Merhabalar öncelikle daha yeni ses kartı aldım ve guitar rigte çalarken aniden robotik seslerin başladığını ve yine aniden gittiğini farkettim.bunun üzerine gitar kablomu değiştirip denedim yine olmadı.kullanmadığım bir amfi vardı bunu ses kartının kulaklık kısmına taktım ve yine sonuç aynı oldu.bu arada sorunun ses kartından olduğunuda sanmıyorum çünkü ses kartsız da bazenleri guitar rigte çalıyordum (direkt laptopun mic girişine takıyordum gitarı) ve yine bu sesi alıyordum öte yandan gitarı direkt amfiye taktığımda hiç bu sesi duymadım(denk gelmemişte olabilirim,arada sırada yapıyor) .eke ses kaydı koydum yardımcı olursanız sevinirim çünkü ben ana kaynağını bulamadım

Dosyalar

Sürekli bu şekilde bozuk mu yoksa bir süre bozuk oluyor ve sonra düzeliyor mu?
Bir süre sonra düzeliyor veya bir süre sonra bozuluyorsa;
Laptop kullanıyorsanız, şarj kablosunu takmadan laptop'un pili ile çalıştırmayı dene.
USB 3.0 portuna bağlıysa USB 2.0 portu ile dene.
Ses kartından hariç ses sürücüsü varsa uygulama olarak kurduğunuz(realtek vs.) onu kaldırın, windows kendi otomatik yüklesin.

Sürekli bu şekilde bozuk mu yoksa bir süre bozuk oluyor ve sonra düzeliyor mu?
Bir süre sonra düzeliyor veya bir süre sonra bozuluyorsa;
Laptop kullanıyorsanız, şarj kablosunu takmadan laptop'un pili ile çalıştırmayı dene.
USB 3.0 portuna bağlıysa USB 2.0 portu ile dene.
Ses kartından hariç ses sürücüsü varsa uygulama olarak kurduğunuz(realtek vs.) onu kaldırın, windows kendi otomatik yüklesin.
Arada oluyor arada gidiyor

Ses kartı ya da dahili ses kartı asio kullanarak sesi işliyor. Aralarında bir uyumsuzluk var gibi, en yüksek olasılık onla alakalı. Tüm ayarları sıfırlayıp tekrar denemek lazım. Sample rate ayarları birbirini tutması lazım, block size ayarı gibi ayarlar fazla yük bindiriyorsa onla ilgili olabilir. Sesi işlemede bir sorun var ama birçok nedeni olabilir. Hatta daha temele inersek ses kartı driver'ları ile ilgili olabilir. Hem harici hem dahili, uyumsuzluk olabilir.

Harici ses kartını başka bilgisayarda deneyerek test edebilirsiniz.

Bir de gitarın daw içinde ve amp sim olmadan da benzeri (daha düşük ölçekte olur) robotik sesi yapıp yapmadığına bakın derim.

ses kartının kendi driverlarını yükleyip asio yu kaldırın ve farklı bir programla kontrol edin. Gitarı laptopun direk mic girişine takmayın. Gain azaltın, ses kartı bufferını kontrol edin (buffer yetersiz sample rate hatalı ayarlanmıştır) ( öncelikle asio dışında orjinal ses kartı sürücüsü ile).Ses kartında gerekiyorsa hi-z açık olmalı (varsa ve gitar gerektiriyorsa açın ). bütün bunları da kontrol ederken uygulamadan dry sinyal çıkışını dinleyin...

Sanırım sorunumu çözdüm bir kaç gündür bir problem yok bidaha çıkarmı bilemem. Belki aynı modelde aynı sıkıntıyı yaşayanlar olur diye yazmak istedim. Ses kartının orijinal driverını silip normal asio4all kurdum şuanlık sorunum düzeldi gibi. Ses kartının kendi driverı yüklü olduğu zaman sanırım ekran kartı driverı ile çakışıyor çünkü latencymon uygulamasıyla test ettiğimde nvidea sürücüsünün problem olduğunu gördüm ses kartı driverını silip asio4all kurduğumda böyle bir sonuç almadım. İleride tekrar sorun oluşursa güncellememi paylaşıcam.

Not:latencymon testini ses kartı takılı ve guitar rig açık bir şekilde yaptım.

Sorun nokta atışı çözülmüş gibi. Asio4all her derde deva, bazen donanımların yazılımları böyle sorunlara neden olabiliyor. Belki güncelleme falan çıkarsa bu durum düzelebilir.

Geri