Elektro gitarımın ince mi telinin 1.perdesinde cızırdama

Merhabalar öncelikle hepinize kolay gelsin bir sorum olacaktı ilk defa elektro gitar aldım her şey normaldi fakat ilk defa çalınca evde şunu fark ettim ince mi telinde 1.perdeye basınca çok acayip bir cızırdama yapması ayrıca sol telinde de 5.perdeye basınca diğerine göre en azından daha az bir cızırdama oluyor(kısaca 1.perdeye basınca tellerim cızırdama yapıyor) sapıma baktığımda düz bir şekilde duruyor anladığım kadarıyla entonasyon ayarını da bakmaya çalıştım(12.perdeye basınca aynı notayı vermesi galiba pek bir bilgim yok) köprümde tek yönlü onuda belirteyim fr değil

Gitar çalmayı yeni mi öğreniyorsunuz? Öncelikle doğru şekilde bastığınızdan emin misiniz? Bir de gitarın marka modeli nedir?

Yok yok gitar çalmayı biliyorum🙂 ibanez azes40 elektro gitarım var düzgün bir şekilde de basıyorum yani yinede aynı değişen bir şey yok

Yok yok gitar çalmayı biliyorum🙂 ibanez azes40 elektro gitarım var düzgün bir şekilde de basıyorum yani yinede aynı değişen bir şey yok.
O halde aklıma gelen seçenekler şunlar. Teller çok eski ise entonasyon sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Diğer bir ihtimal fretler tesfiye istiyor olabilir. Bir ihtimal de sap ayarı ancak onu denediğinizi belirtmişsiniz. Saddle veya eşik yükselterek muhtemelen cızlamanın önüne geçersiniz ancak haliyle tel seviyesi de yükselmiş olur, çalım rahatlığınız biraz bozulur.

Geri