Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
üzgünüm yanlış anladınız beni, sadece izlediğim videoda sizin söylediğinizden farklı bir şey söylendiğinden ikilemde kalmıştım bizzat ben özür dilerim bilgisizliğim ve cahilliğim için.
Estağfrullah... Madem merak ediyorsun, anlatayım. Hepsi arasında bir denge var. Bu köprülerde tel yüksekliği hem o sorusunu sorduğun 2 pivot vidasıyla hem de saddleların iki yanındaki küçük vidalarla yapılır; teller çok yüksek duruyorsa o 2 pivot vidasını saat yönü tersine, çok yakınsa da saat yönüne çevirilir, her telin ayrı ayrı yükseklik ayarını da saddlelardan yapılır.
Wilkinson köprünün gitar yatay pozisyondayken duruşu bu şekil olduğunu düşünürsek;
Köprü yandan baktığında fotodaki gibi gövdeye paralel durması gerekli, eğer aşağı doğru duruyorsa gitarın arkasındaki yayları gevşeterek; kalkık duruyorsa da yayları sıkarak paralel pozisyona getirilir.