Elektrogitar almali miyim?

Elektrogitar almayi dusunuyorum. Ama 10. Sinifim alsam bile sadece bu yil ve yaz var. sonrasi üniversitesinavi hazirlik sureci alacaksam hizli olmam lazim. Aslinda alip almama da kararsizim cunku alirsam hevesim kacar mi emin olamıyorum. Ama su an da sadece okulda calisabiliyorum evde deneme imkanim olmuyor.
Alacaksam hangi gitari almaliyim? Fiyati uygun baslangic icin ama hemen de bozulmayacak orta kalitede gitar öneriniz var mi?

Gitar alıp almama, müziği ne kadar sevip, ne kadar zaman ayirabilecegine bağlı. Üni zamanı çok arkadaşım oldu, bir hevesle alıp, sonra bıraktılar. Öğrenmesi kolay, geliştirmesi zor. Sadece gitar değil, temelde tüm enstrümanlar.

Uni'ye hazırlık yapmak, çalmak, çalışmak için engel değil. Sonuçta uyanıp, uyuyana kadar ders calismayacaksin. Biraz kendini farklı alanlarda da rahatlatman lazım. 3-5 akor, birkaç da pentatonik gam ogrensen, seni mutlu eder bu. Ben de lisede başladım, uni'de ilk bursumla Washburn elektro akustik aldım. İyiki de almışım.

Gitar türü, çalacağın müziğe göre değişir. Sevdiğin gruplar, kişiler ne çalıyor bak bakalım, Fender mi, Gibson mu, daha heavy bir şey mi, Jackson, lbanez, ESP vs... Ona göre seçim yapıp, alt markalarından birini alabilirsin. Kulaklık takılan amfiler var, 30 watt bir şey ev için güzel. 15'de işini görür de, çok teneke ya..

Ama erteleme, vazgeçme. Ne yaparsan lise, üni zamanı oluyor. Sonrası hem sikiliyorsun, hem de artık vaktin olmuyor calismaktan.

Ben ilk basladigim zaman çalmaya, bağlama caliyordum, sanırım 5 yasimda ilk curami aldım. Lisede baktım baglamayla Nothing Else Matters'a yukseliyorum, ilk bursumla Wasblhburn elektro akustik, sonra da Jackson Kelly aldiydim. Şimdi de Leş Paul'um var. Sırada Fender Telecaster var. 🙂

Al al.. dursun. Ama sakın yok ilk önce klasikle başlaman lazım, sonra alırsın elektro gibi saçmalıklara kanma. Ne çalmak istiyorsan, onu al.

Hadi bakalım. Şimdiden sınavda da başarılar.

Al ama içine sinen, eline alınca çalasın gelecek bir gitar almaya çalış. Özellikleri çok iyi olmasa da motive edecek bir gitar olsun. Bir de kılıfta değil mümkünse ortada dursun yoksa unutulur kenarda köşede.

Geri