Merhaba ENGL ironball bol hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?
Kullananınız varmı ?
Kullananınız varmı ?
Suan almanyadayım ironball 850 Euro mesa 1350...Ironball vs. Mesa Mini Rectifier
ikisini de denedim ve mesa mini rectifier daha iyi geldi bana. Her kanala ayrı EQ olmaması biraz gıcık geldi ironballda. Bir de mesa mini rectoda clean-pushed ve vintage-modern mod seçenekleri olması daha zengin ton seçeneği sunuyor bence. Ironball'a bu kadar çamur attıktan sonra şunu itiraf etmeliyim drive tonları da clean tonlarıda gayet başarılı. Küçük ancak güçlü bir cihaz. Bu arada mesa mini rectoda reverb yok, ironball'da reverb var onu da belirteyim. Ön ızgara tasarımı da mesa'ya göre daha hoş duruyor. Do-re müzikte denemiştim, kutusunun içinden footswitch çıkmadığını söylemişlerdi. Onu da ayrı almak bana son derece saçma gelmişti.
Özetle ton olarak karşılaştırmak gerekirse mesa bence daha güzel akışkan tonlar üretiyor.
ooow fiyatı gerçekten çok avantajlıymış ya. Türkiyede 1250€ ironball fiyatı... Hayırlı olsun valla 😀Suan almanyadayım ironball 850 Euro mesa 1350...
Taxfree yapınca 765 e filan gelicek 😀ooow fiyatı gerçekten çok avantajlıymış ya. Türkiyede 1250€ ironball fiyatı... Hayırlı olsun valla 😀
Gigmaster 15 kabiniyle 600 Euro'ya geliyor ironball ise sadece 765 e sizce değermi ?Bu işler zevk renk diyerek, kendi adıma konuşuyorum. Ben Mini Recto'yu sevemedim. Master Volume kısık seste iyi performans vermiyor. Düşük watta da 25 watta da. Bir de ondan çıkan ton aşağı yukarı Blackstar HT-5'ten de çıkıyor. Çok bir özelliğini göremedim. Ha, daha dayanıklıdır, işçiliği daha iyidir, o başka.
Ironball ise çalmadım. Ne desem yalan. ENGL hakkınfda tek bildiğim, çok övüldüğü. Bir kaç dakika da Gigmaster 15 çalmışlığım var, o kadar. Düşük seste performansı iyiyse, Mini Recto yerine rahatça düşünülür.
Kesinlikle değer bence. Orta vadede bende Ironball alacağım.Gigmaster 15 kabiniyle 600 Euro'ya geliyor ironball ise sadece 765 e sizce değermi ?
Gigmaster 15 kabiniyle 600 Euro'ya geliyor ironball ise sadece 765 e sizce değermi ?
Teşekkürler kabinide tr den almayı planlıyorumÇalmadığım için sanki biliyormuş gibi ahkam kesmeyi doğru bulmuyorum. Ancak yorumlara bakılırsa şans vermeye değer bir amfi gibi duruyor.
Teşekkürler kabinide tr den almayı planlıyorum
Thunder ve screamer kullandim, ikisi arasinda çok büyük bir fark yok zaten, powerball 2 yi denedim ama begendigimi söyleyemem. zevkler ve renkler tartisilmaz deneyip almak lazim ampliyi.@benseno bir ara kullanmıştı sanırım. Powerball veya Ironball olması lazım.
Ev ortamındada kullanacağım için 1x12 düşünüyorum kabını maksimum 2x12 çıkışlarıda 8 ve 16Sitesinden falan eşlenik kabini nedir, veya kombosunun içinde hangi marka model hoparlör var kontrol et derim tedbir olarak. Yanlış kabin alırsan alacağın ton illallah ettirebilir. Ha, 4 veya 16 ohm çıkışı varsa en kötü ihtimal 650 - 700 liraya Ibanez IS412 kabin alabilirsin. İkinci elde 400 lira filan.
Ev ortamındada kullanacağım için 1x12 düşünüyorum kabını maksimum 2x12 çıkışlarıda 8 ve 16