Epiphone Les Paul Custom Pro Elektronik Devre Problemi

Merhabalar

Epiphone Les Paul Custom Pro modeli gitara sahibim. Elektronik devresinde bir problem yaşıyorum. Neck manyetiğinin devresinde bir problem var ve %100 performans vermiyor. Bu modeli kullanan kullanıcılardan ricam elektronik devrenin detaylıca görsellerini gönderebilirler mi ?

Pasif devre 2 tone 2 volume modern wiring olarak geçer internette şeması çok var. Performans vermiyor derken? Volume az mı geliyor ton potu mu çalışmıyor, switch mi temas sağlamıyor?

Volume dengesini sağlayamıyorum ya %100 açılıyor ya da tamamen susuyor bu yüzden gitarı kullanan birisinden devre fotoğrafını alarak hareket etmek daha mantıklı olur diye düşündüm

Volume dengesini sağlayamıyorum ya %100 açılıyor ya da tamamen susuyor bu yüzden gitarı kullanan birisinden devre fotoğrafını alarak hareket etmek daha mantıklı olur diye düşündüm
O zaman volume potansiyometresinde sıkıntı var, anlattığınızdan anladığım kadarıylar potansı sona çevirince tam ses veriyor ama diğer konumlarda ses alamıyorsunuz. Avometre ile potansın 1. ve 2. bacaktaki direnç tepkisini ölçün, potans tam açıkken 500k gösterdiği nokta full volume aldığınız yer, diğer okuma alamadığınız yerlerde ise potans iletkenlik sağlamıyor yani 0 volume. Wiper büyük ihtimal direnç şeridine temas etmiyor.
Kontak cleaneri potansın içindeki wiperin bulunduğu yere biraz püskürtün, ufak bir temassızlık problemi varsa giderir.

Siz kendi devre fotoğrafınızı atın ben bakayım.

Geri