Eski Elektro Gitarımı özelleştirmek istiyorum

• Konuyu açan Konuyu açan emirjn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gitarım ibanez gsz120, klavyesine yeni motivler eklemek istiyorum, aynı şekilde kasanin üzerine siyah bir pickup taktırmak istiyorum. Ne kadar tutar ve gitar için bu tutacak maaloyete sizce değer mi

Klavyeye yaptıracağın motifler eğer sedef kakma-işleme olacaksa zaten gitarının ederinden daha fazla işçilik parası ödersin + yapacak luthieri bulmak da ayrı bir olay. Çıkartma şeklinde yapıştırabilirsin fakat çalış konforunu etkiler tavsiye etmem, manyetik değişimi de yine humbucker düşünüyorsan google araştırması ve amacına yönelik manyetik ile gerçekleştirilebilir ( neden değiştirmek istiyorsun ?) Yine montajı yapacak kişi çok para talep etmeyecektir diye düşünüyorum. Çin malı humbuckerlar 600 700TL civarı Temu gibi yerlerden bulabilirsin diye düşünüyorum, biraz daha kaliteli yerli sitelerde manyetikler 2K civarından başlıyor. Tam olarak hayal ettiğin şeyi yazarsan daha yardımcı olabiliriz gibi geliyor.

Pick up değil de sanırım pickguard demek istediniz. Uygun pickguard bulmak mesele, yoksa luthier delip takar.

İşleme muhtemelen sedef olur, bir yerde görüp beğenmişsinizdir. Gitarınızdan daha pahalı bir işlem.

Klavyeye yaptıracağın motifler eğer sedef kakma-işleme olacaksa zaten gitarının ederinden daha fazla işçilik parası ödersin + yapacak luthieri bulmak da ayrı bir olay. Çıkartma şeklinde yapıştırabilirsin fakat çalış konforunu etkiler tavsiye etmem, manyetik değişimi de yine humbucker düşünüyorsan google araştırması ve amacına yönelik manyetik ile gerçekleştirilebilir ( neden değiştirmek istiyorsun ?) Yine montajı yapacak kişi çok para talep etmeyecektir diye düşünüyorum. Çin malı humbuckerlar 600 700TL civarı Temu gibi yerlerden bulabilirsin diye düşünüyorum, biraz daha kaliteli yerli sitelerde manyetikler 2K civarından başlıyor. Tam olarak hayal ettiğin şeyi yazarsan daha yardımcı olabiliriz gibi geliyor.
Pickuplari taktim manyetiklere de sadece tasarım olarak kasanin uzerinde birde siyah pickguard olsun istiyorum direkt kasanin uzerine gelecek sekilde, klavye rosewood ona da schecter damien serisinin klavyesinde ki gibi yarasa motivi gibiyaptirmak istiyorum. Pickguard mesele degil olmasa da olurda klavye ne kadara mâl olur o önemli benim için

Fretler sökülmeden o sedeflerin kakılması kolay iş değil fretlerin de sökülmesi gerekir diye tahmin ediyorum sökülmese bile, o şekilde ayrıntılı sedef ler kesip klavyeye kakacak bunu uygun fiyata yapan birini bulabilceğinizi sanmıyorum sedef işi vakit alan bir iş tasarımdan bitene kadar.vakit de nakit olacağı için elinizdeki gitarı satıp para biriktirip heves ettiğiniz modeli almanızı tavsiye ederim daha az başınız ağrır türkiye koşullarında

Teknik olarak hepsi mumkun tabii ancak sedef kakma (bana gore) degmez ve "astari yuzunu gecer" bir "ozellestirme" olacaktir. Ben olsam "sticker" seklinde olan bir motif bulup yapistiririm. Cok uzun omurlu olmasa da hevesimi alana kadar kullanir eskiyince sokerdim.

Pickup (manyetik) ve pickguard (ondeki plastik kapak) konusundada anladigim kadariyla manyetiklere bir islem yapilmayacak. Gitar H-H kalacak ancak pickguard gelecek.

GRX120 sanmistim, bu GSZ120 modelini bilmiyordum. GRX120 olsaydi nispeten kolaydi ancak GSZ120 modeline uygun pickguard oldugunu sanmiyorum. Ozel kesilebilir ancak bu sefer de potanslarin, manyetik secim anahtarinin vs. pickguardin neresinde olacagi vs. konular var. Bu nedenle bu "ozellestirme" de pek pratik gelmedi bana.

Modifiyeyi cok seven biri olmama ragmen bassettigin iki islemi de onermiyorum.

Geri