Değerli üstatlar, foruma yeni üye oldum sayılır. Ancak yıllardır burayı takip ederim. Bu arada yaşım 46 ve 14 yaşımdan beri elektro gitarlarla aram var. Bazen yoğun iş nedeniyle ara verdiğim zamanlar da oldu ama bir şekilde tekrar devam ettim. %100 amatör ve ev kullanıcısıyım. Hiç sahne, grup vs aktivitelerim olmadı, bu saatten sonra da olmaz zaten. Metallica ve megadeth 90lar soundu ve türevleri en sevdiğim gitar tonlarının olduğu dönemler. Lead, ritim gitar çalarım, ve sıklıkla palm mute kullanırım. Elimdeki gitarlardan en sevdiklerim ibanez RG5120M (aktif manyetik, fishman) ile RG652AHMFX (pasif manyetik, dimarzio). Şimdi, ne ayak bu niçin Jackson ya da Esp/ Ltd vs kullanmıyorsun, demeyin. Ibanez'in Super Wizard HP 5pc klavyesi dışında rahat edemiyorum. Yoksa elimden Esp de Gibson da Jackson da geçti. Alışma meselesi. Daha önce çeşitli amfiler, processor vs denedim. Şu an elimde katana 50 var, 6 ay önce almıştım ama çok sevemedim. Daha önce dsl 10cr vardı. Clean, crunch vs ile hiç ama hiç işim olmaz. Direkt "higain"ciyim. Türkiye'den satın alabileceğim, kaliteli, evde çalmaya uygun ve özellikle beğendiğim tonları alabileceğim bir amfi tavsiyesi rica ediyorum. Bu amfiyle yukarıda bahsettiğim iki gitarımı kullanacağım. Uyum açısından değerlendirilebilmesi için özellikle belirtiyorum. Processor, pedal, bilgisayar vs hiç uğraşmak istemiyorum artık. Sadece gitar ve amfi yeterli olsun istiyorum. Efekt vs hiç önemli değil, artık tüm bunlardan hevesimi aldığım için kullanmıyorum zaten. Bütçeyi zorlasam 50-70 bin arası olabilir, üzerine çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu arada evim çatı dubleks ve üst katta çalıyorum. O açıdan normal daireden bir tık daha rahat ses açabiliyorum ama yine de bir yere kadar elbette. Amfi lambalı olsa daha iyi olur. Yurt dışına çıkma vs durumum yok, o nedenle buradan almak durumundayım. Mağazaya git, dene diyecek arkadaşlar zahmet etmesinler diye söylüyorum... Olmuyor arkadaşlar, mağazada o kısıtlı sürede şartlanmış bir şekilde pür dikkat ton analizi yapayım... falan olmuyor. Bir arabayla 15 dakikalık test sürüşüne çıkmak gibi o işten sağlıklı hiçbir şey anlaşılmıyor. Uzun zaman lazım. Bu nedenle tecrübeli arkadaşlardan, üstatlardan öneri bekliyorum. Son olarak "Solitude Üstat" bana kızmasın diye söylüyorum, neredeyse tüm forumu okudum ama sorumun cevabını bulamadığım için yeni konu açtım 🙂 Bu arada forumu okurken gördüğüm kadarıyla kendisi bu foruma en çok katkıyı yapanlardan biridir. Bana da yardımcı olmaya çalışırsa memnun olurum.
Son düzenleme: