Ben vamp-2 yi bilgisayarın mikrofon girişine giriyorum.Cool Edit Pro 2 kayıt programıyla kaydediyorum.Örnekleri de şöyle : http://soundcloud.com/kaplanburak
Teşekkürler.Ayrıca ses kartı kullanmadım evet onboard =) Ama belki daha iyi bi prosesorle daha guzel şeyler çıkar.
Epey bilgim falan yok =) Tek yaptığım yukarıda yazdıklarım.Benim kaydettiğim tonda sadece prosesor etkili ki o da en dandik prosesor Behringer Vamp-2.Diğerleri sadece sesi kaydediyor.Prosesorun çıkışından bilgisayarın mikrofon girişine bağlıyorum bilgisayardan da ses sistemine çıkıyorum.Ama ses sisteminin duyduğun tonda etkisi yok.Çünkü prosesor ve bilgisayarın arasında değil.Eğer prosesorun ve ses sistemin varsa 2+1 falan, prosesorden sisteme oradan da bilgisayara girerek sesin gecikmesini önleyebilirsin.Sordukların arasında bence en kolayı prosesordur.
Processor ile Guitar Rig ayni sey. Processorlerin tek avantaji, modeline gore icinde Built-in uyduruk bir ses karti oluyor ama is goruyorlar. Ama ikisi de yazilim presetler. Amfi-kabin modellemeleri vs.. Guitar Rig ile garip garip Asio4ALL latency ayarlari yaparsin on-board ses kartin varsa. O da bi makinede sonuc verir otekinde vermez falan. Hasta eder adami. Binlerce konu acilir o yuzden. Imalat sebebi kayit amacli olmayinca, dogaldir. Kaliteli kayit icin ki ben modellemeleri severim. Yazilim ve teknolojiye hayranimdir bu konuda. Guitar Rig veya Processor uzerinden kayit ile duzenledigin programdaki kabiliyetlerin dogrultusunda netice alirsin diyorum bu konuda. Baska bi seye ihtiyacin yok. Latency olusmadiktan sonra sikinti da yok. Cozebilirsen on-board ile, ne ala. bu konuda donanimhaber'de nefis bir rehber var.
http://forum.donanimhaber.com/m_17614771/mpage_9/f_/key_//tm.htm#52549648 bu thread'i her elektrik enstruman kullanan sahsin takip etmesini oneriyorum.
Processor'un icinde yazilimlar var presetler halinde. Guitar Rig de oyle. Processor disarida sahnede studyoda vs kullanmak icin. Belki biliyorsundur, Guitar Rig Controller falan cikti. Kimi insan Laptopunu tasiyor saga sola. Yere de Controller'ini koyuyor. Oradan processor olarak kullaniyor laptopunu. Birinden birini tercih edeceksin o yuzden.
Kayit icin tek olay dusuk latency elde etmek. iyi bir donanim ister o da. Kapsamli konu aslinda ama temel olarak makinen iyiyse, bi ses karti yeter.
Youtube'da Amplitube - Overloud TH-2 - Guitar Rig diye arat ve izle. Sesleri bir dinle.