Fender Limited Edition American Standard

Öncelikle merhabalar turkrock ailesi,
yakın zamanda uzun süre kullanabileceğim bi nebze özel ve zamanla değerlenecek gitar arayışına girdim, an itibariyle
FENDER LTD ED AM STD STRAT ROSE 3TS almayı düşünüyorum.
(gorselleri ekledim)

Kafamda bazı soru işaretleri var;

1- Limited Ed. ve kullanılan sap All Rosewood olduğu için anladığım kadarıyla el ile üretiliyor,
bu sebeple arkasında herhangi bir SN Kod mevcut değil herhangi bir işlem görüp görmediğini veyahutta orijinalliğini nasıl anlayabilirim?
(alacağım arkadaş sn kodlarını paylaştı fakat doğruluğundan emin değilim.)

2-All rosewood iyi bi sap tercihi mi?
(daha önce hiç rosewood kullanmadım maple tercihimdir, rosewood kullanmama sebebim iki parça yapmalarıdır fakat bu gitarda işler değişiyor.

3- Ürethan cila nasıldır, özellikleri nelerdir Nitro ile kıyaslanabilir mi?
(Bu gitarda kullanılan cila ürethan ve ben nitro cila tercih ediyorum “relic muhabbetinden dolayı”)

3-Ürethan cila da zamanla relic bi görünüm kazanabilir mi?

IMG_0338.webp IMG_0310.webp

2- Fender gül ağacına vernik atmıyor diye biliyorum, akça ağacın yapısından dolayı vernikliyorlar diye biliyorum, (sünger gibi sıvıyı emmesi gibi) dolayısıyla hissiyatı farklı olacaktır, muhtemelen daha gözenekli de olacaktır, bence sap için en önemli faktör agacın stabil olması. Cilalı cilasız vs tercih kısmı.

3- poliüretan cila ile nitro ile kıyaslanmaz, çok daha endüstriyel bir cila bildiğin plastik son derece dayanıklı kolanya ile bile temizlersin, nitroyu kolanyanın yakınında bile tutmamanı tavsiye ederim.
3- Bu cila olduğu gibi kalır.
Benim nitro tercih etmenin tek sebebi dokununca daha farklı hissettirmesi.

Öncelikle merhabalar turkrock ailesi,
yakın zamanda uzun süre kullanabileceğim bi nebze özel ve zamanla değerlenecek gitar arayışına girdim, an itibariyle
FENDER LTD ED AM STD STRAT ROSE 3TS almayı düşünüyorum.
(gorselleri ekledim)

Kafamda bazı soru işaretleri var;

1- Limited Ed. ve kullanılan sap All Rosewood olduğu için anladığım kadarıyla el ile üretiliyor,
bu sebeple arkasında herhangi bir SN Kod mevcut değil herhangi bir işlem görüp görmediğini veyahutta orijinalliğini nasıl anlayabilirim?
(alacağım arkadaş sn kodlarını paylaştı fakat doğruluğundan emin değilim.)

2-All rosewood iyi bi sap tercihi mi?
(daha önce hiç rosewood kullanmadım maple tercihimdir, rosewood kullanmama sebebim iki parça yapmalarıdır fakat bu gitarda işler değişiyor.

3- Ürethan cila nasıldır, özellikleri nelerdir Nitro ile kıyaslanabilir mi?
(Bu gitarda kullanılan cila ürethan ve ben nitro cila tercih ediyorum “relic muhabbetinden dolayı”)

3-Ürethan cila da zamanla relic bi görünüm kazanabilir mi?
1-sapı söktüğünüzde sapın arkasında ve gövdenin orda mutlaka yapan ustanın adı veya imzası olur ve orda seri numaralar yazar onu fendere mail atarsanız doğrularlar

2-tamamen tercih meselesi ben çoğunlukla maple seviyordum taa ki elime bir Amerikan standart Fender geçmişti ve ön yargımı maple fanatikliğimi yok etti ha ikisininde tadı farklı ona bişey diyemem

3-ürethan cila daha dayanıklı ve daha ağırlaştırıyor gitarı ama relic olmaz bir yere vurursan gitarı ordan kırılır çatlar ama nitro başka ben relicden ziyade ağacın daha rahat nefes aldığına inanıyorum ve hissiyatı daha güzel

1-sapı söktüğünüzde sapın arkasında ve gövdenin orda mutlaka yapan ustanın adı veya imzası olur ve orda seri numaralar yazar onu fendere mail atarsanız doğrularlar

2-tamamen tercih meselesi ben çoğunlukla maple seviyordum taa ki elime bir Amerikan standart Fender geçmişti ve ön yargımı maple fanatikliğimi yok etti ha ikisininde tadı farklı ona bişey diyemem

3-ürethan cila daha dayanıklı ve daha ağırlaştırıyor gitarı ama relic olmaz bir yere vurursan gitarı ordan kırılır çatlar ama nitro başka ben relicden ziyade ağacın daha rahat nefes aldığına inanıyorum ve hissiyatı daha güzel

Bi öneri yapacak olsanız Türkiyedeki gitar fiyatlarini da göz önünde bulundurarak tahmini american standart ve ustu kalitede,
maple neck ve nitro cilali gitar öneriniz ne olurdu?

Bi öneri yapacak olsanız Türkiyedeki gitar fiyatlarini da göz önünde bulundurarak tahmini american standart ve ustu kalitede,
maple neck ve nitro cilali gitar öneriniz ne olurdu?
Benim Fender olarak 52’reissue telecasterim var bütün fenderlerin (custom Shop hariç) en kalitelisi bu serilerde, el yapımı oluyor makine değil sizde bunun Strat versiyonunu alabilirsiniz.. Dediğiniz gibi nitro cila, maple sap ve custom Shop kalitesinde bir gitar

Bu arada benim el yapımı bi gitarımda var telecaster özel yapım eğer ki ilerde satma düşünceniz yoksa ömürlük istiyorsanız yarı fiyatına hemen hemen aynı kalitede gitar elde edebilirsiniz.. ben kendi Fender gitarımı 2000 dolara almıştım Türkiye fiyatını hak ediyor mu derseniz bence etmiyor o yüzden böyle bi seçeneğinizde var tercih sizin

Bu arada benim el yapımı bi gitarımda var telecaster özel yapım eğer ki ilerde satma düşünceniz yoksa ömürlük istiyorsanız yarı fiyatına hemen hemen aynı kalitede gitar elde edebilirsiniz.. ben kendi Fender gitarımı 2000 dolara almıştım Türkiye fiyatını hak ediyor mu derseniz bence etmiyor o yüzden böyle bi seçeneğinizde var tercih sizin
satmak gibi bi dusuncem yok, aldiktan sonra omurluk olmasini istiyorum dediginiz gibi luthierime el yapimi bi gitar yaptirmayi dusunuyordum fakat istedigim ozelliklerden dolayi fiyatlar sifir bi stratocaster tutunca napacagimi bilemedim.
sizce mantikli olan nedir?

satmak gibi bi dusuncem yok, aldiktan sonra omurluk olmasini istiyorum dediginiz gibi luthierime el yapimi bi gitar yaptirmayi dusunuyordum fakat istedigim ozelliklerden dolayi fiyatlar sifir bi stratocaster tutunca napacagimi bilemedim.
sizce mantikli olan nedir?
52'reissue strat al geç kardeşim bugünün yarını belli değil en azından yatırım olarak kalır sıkışırsın bişey olur satarsın

Bence el yapımı gitar 4. veya 5. Gitar olarak tercih edilmeli. Ya da elinden bir suru gitar gecmis olmali. 21 perde yaptirirsin 22 istiyordum olur. 14 radius yaptirirsin 12 daha iyiymis olur. Lan su renk daha icime sindiydi dersin falan. Yani ne istedigini bilmek icin biraz tecrube lazim. Donusu yok cunku.

Fender hayraniysan cidden saglam bir Fender'im olsun diyorsan Fender alacaksin. Hic bana hitap etmiyor ama bazi şeylerin orjinalinden yanayim. Insan o hazzi almak istiyor icinde kaliyor yoksa. Fender'den daha uyguna da Fender sesi alacagin gitarlar var ama insan iste keske alsaydim diyor. Tokai'nin yaptigi acayip Gibson'lar var ama ben illa Gibson alacagim abi hayraniyim diyorsan dediğim gibi mantik arama yapistir. Sonra begenmezsen yollarsin gider.

Bence el yapımı gitar 4. veya 5. Gitar olarak tercih edilmeli. Ya da elinden bir suru gitar gecmis olmali. 21 perde yaptirirsin 22 istiyordum olur. 14 radius yaptirirsin 12 daha iyiymis olur. Lan su renk daha icime sindiydi dersin falan. Yani ne istedigini bilmek icin biraz tecrube lazim. Donusu yok cunku.

Fender hayraniysan cidden saglam bir Fender'im olsun diyorsan Fender alacaksin. Hic bana hitap etmiyor ama bazi şeylerin orjinalinden yanayim. Insan o hazzi almak istiyor icinde kaliyor yoksa. Fender'den daha uyguna da Fender sesi alacagin gitarlar var ama insan iste keske alsaydim diyor. Tokai'nin yaptigi acayip Gibson'lar var ama ben illa Gibson alacagim abi hayraniyim diyorsan dediğim gibi mantik arama yapistir. Sonra begenmezsen yollarsin gider.
aslinda sizinle ayni fikirdeyiz, markacilik takintisinda da degilim ama 4-5 farkli gitar caliyorum hepsini verip bi tane saglam gitar alma fikri cok cazip geliyor, duruma gore bakalim.

elime de 3-4den fazla fender gecmistir (hic biriyle maalesef uzun deneyimim olmadi) anlik olarak modifiye ettigim classic vibe 50’s caliyorum, sanirim en fazla yasayacagim lan keske strat degilde tele alsaydik falan olabilir.

not;
piyasaninda bu kadar uctugunu hic tahmin etmiyordum amerikan uretimi is gorecek gitarlarin hepsi an itibariyle
70-75k+ olmus biz yine meksikanlara kaldik gibi…

Geri