stratman demiş ki:DrB'nin sozlerine birkac ekleme de ben yapayim. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da uzerinde made in mexico yazan her gitarin da ayni olmadigi. Burada bahsettigim ayni model iki gitarin birbirinden farkli tinlamasi degil, yanlis anlasilmasin. Meksika fabrikasi acildigindan beri yapim teknikleri, kullanilan malzeme (govde agaci 90larda uretilenlerde poplar mesela), gorunum (bir kisim siyah logoludur, bir kismi gumus rengi gibi)iscilik kalitesi donem donem degisiklikler gosteriyor. Uretim pek stabil degil yani.
Meksikalarin manyetiklerinin rezilligi konusunda yerden goge kadar hak vermekle beraber manyetikleri ve perdeleri biraz daha kalin olanlariyla degisince bambaska bir gitara donusuyorlar.
Kopru ise olculeri acisindan tam vintage strat koprusu degil. Tellerin birbirine yakinligi biraz daha fazla vintage koprulere nazaran. 50's, 60's, 70's serileri ise meksika olmakla birlikte kopruleri daha iyidir ve olculeri daha bi "vintage-correct"tir. Ayni kopruleri highway serisinde de kullaniyorlar diye biliyorum. Ancak asla american vintage seriesdekilerden degil.
CoolDoG demiş ki:ya tek parca alder/ash govde olan fender var mı?
vintagelar? ya da deluxe/plus modeller ...
ben hicbir bilgi bulamadımda..
CoolDoG demiş ki:haklısın,3 parca demek illa ki kotu degil ama tek parca olunca gitar baya hafifliyormus.birde arada birlestirme amaclı katkı malzemesi olmayınca daha saglam ton alıyorsun...mantıkende sanrım tonu, tek parca daha iyi isler...(rezonans vs..)
ama tek parca agacı islemek,kesimi vssi zor oldugu icin,cok masraflı oluyor diye biliyorum.
birde gitari elimize alıp bir sekilde inceleyerek kac parca oldugunu anlama ihtimalimiz var mı?
Kardeş bende de 95 strat plus var üstünde neck ve middle fender gold lace sensor bridge de seymour duncan scr-1 cool rail var. Mükkemmel diyebilirimEğer altından kalkabileceğini düşünüyorsan( hem maddi hem de uğraşma açışından) yaptır. Ama bence ortalığın nabzını tut, ucuza çok baba stratlar çıkabiliyor.muttalip demiş ki:arkadaşlar bende br adet 95 mexico strat var..şimdi bu gitarın ağacı ile usa strat ağacı arasındaki fark tam olarak nedir,ayrıca manyetik alayım diyorum blues çaldığım düşünülürse emg,dimarzio,seymour duncan arasında nasıl bir tercih yapmalıyım,seymour alnicoII pro yu beğendim 145$kıvılcımda emg sv set ise 275$ zuhalde ne yapmalı bu arada fredlerin de mutlaka değişmesi lazım bend yapmak zor çünkü çok ince..yoksa hiç uğraşmayıp bir usa stratmı alsam