Fender Strat Alternatifi

Selamlar. 1000-1200 dolar civarında bütçe ile vintage tınlayan-tınlayabilecek (manyetik modifiyesiyle) aynı zamanda işçilik ve malzeme kalitesi iyi seviyelerde olan strat kasa bir gitar almak niyetindeyim. SSS ilk tercihim ancak HSS de olabilir. Yurtdışında 600-700 dolara satılan fenderlerin ülkemizde maalesef 1300 dolar civarlarında satılıyor olması başka alternatiflere yönlendiriyor beni. Bu bağlamda ülkemizde satışı yapılmakta olan hangi modelleri önerebilirsiniz?

Aslında hem vintage renkleri hem de kullanılan aksamlarıyla Schecter Nick Johnston tam aradığım gitar gibi duruyor ama 14 inç radiusa sahip. Mümkünse 9,5 hiç olmadı 12 radius istiyorum.
Sire s7 modellerinin roasted maple klavyeleri ve şekilsiz headstockları gitardan soğuttuğu için eledim. Rosewood klavyeli modelleri senkopa gelirse tekrardan değerlendireceğim bir model.

O fiyata hakkını en iyi veren nick johnston keza fender player da güzel ama o fiyata değmeyecek bir gitar, bu gitara bakabilirsin stoğu yeni bitmiş.

Fujigen serilerini öneririm. Fender'in Japon üretimlerinin de üretildiği fabrikaydı.
Boundary serisinden bir gitar denemiştim. Şuan stoğu bitmiş olan en düşük fiyatlılardan ancak pek beğenmemiştim. Sıradan bir gitardı. J-standart ve expert serileri muhakkak daha kaliteli gitarlardır. İstanbul'a yolum düşerse denemek istiyorum ama yakın zamanda mümkün gözükmüyor. Sizin deneme şansınız oldu mu?

Boundary serisinden bir gitar denemiştim. Şuan stoğu bitmiş olan en düşük fiyatlılardan ancak pek beğenmemiştim. Sıradan bir gitardı. J-standart ve expert serileri muhakkak daha kaliteli gitarlardır. İstanbul'a yolum düşerse denemek istiyorum ama yakın zamanda mümkün gözükmüyor. Sizin deneme şansınız oldu mu?
Merhaba, 1 tane alıp sattım, sap profili gerçekten değişik gitarlar Fujigenler. Denemeden almamak lazım, ayrıca satması da zor. Ankara'da olduğum için denemeden almıştım ancak sap profiline gerçekten alışamadım.

Merhaba, 1 tane alıp sattım, sap profili gerçekten değişik gitarlar Fujigenler. Denemeden almamak lazım, ayrıca satması da zor. Ankara'da olduğum için denemeden almıştım ancak sap profiline gerçekten alışamadım.
Şimdiye kadar kullandığım gitarların hepsi C shape olarak geçiyordu. U shape zaten kıllandırıyordu beni. Haklısınız denemeden almak gereksiz maceraya atılmak olur.

Aslında hem vintage renkleri hem de kullanılan aksamlarıyla Schecter Nick Johnston tam aradığım gitar gibi duruyor ama 14 inç radiusa sahip. Mümkünse 9,5 hiç olmadı 12 radius istiyorum.
Sire s7 modellerinin roasted maple klavyeleri ve şekilsiz headstockları gitardan soğuttuğu için eledim. Rosewood klavyeli modelleri senkopa gelirse tekrardan değerlendireceğim bir model.
Fiyat skalanıza bakarsak 30-40 k gibi fiyatlarda bir gitar arıyorsunuz. Sire'ın roasted maple klavye sizi s7'den uzaklaştırmış(aynı benim gibi) ama s5 modeli çıktı yeni ona bakabilirsiniz. Tabii dediğiniz fiyatlardan ucuz. Radius meselesine gelirsek Fujigen'de compound radius'a sahip ama siz sapına alışamamışsınız.

Elma pahalıya patlar muhtemelen sormak lazım ama diğer seçenek Azak Guitars 44k'ya yapıyormuş şu an. Ayrıca Godin Progression'lar var ama piyasada kalmadı sanırsam 2. ele yönelmek zorunda kalırsınız. Se Silver Sky'a gelirsek "bence" çok da vintage ötmüyor gibi...

Ben C neck , rosewood Hosco sap ve gövde stratlar topladım. Manyetik , köprü , burgu vs kendim seçtim. Boyama konusunda Elma Guitars , Ertan Bey bana yardımcı oldu. Boyama konusunda kendisine çok teşekkür ederim, zaten yaptığı gitarlar ve boya işçiliği instagram sayfasında mevcut, ben çok memnunum 🙂 Gitarlar 9.5 ve 12 radius olarak seçtim. Ben Bursa'dayım, fırsatınız olur , yolunuz düşerse gelip deneyebilirsiniz. Maliyet konusu , seçeceğiniz parçalara bağlı olarak değişir, ancak yarın satmak gibi bir isteğiniz olursa , çok sıkıntı yaşarsınız. O yüzden toplamak gibi bir düşünceye girmeden , Hosco sapları görmeniz , çalmanız ve aklınızdaki gitara tam karar vermeniz gerekir. Ben kendi kısıtlı bilgim ve amatör biri olarak topladığım gitarlardan memnunum ama tabii bu benim düşüncem 🙂

Geri