Flamenko gitar tel markası seçimi

Cordoba gk studyo negra marka gitar aldım 3 ay önce, savarez marka tel takılıymış fabrikadan, hangi model olduğu bilmiyorum, kaç numara olduğunu bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Tel seçimi hususu biraz kişisel bir tercih, deneyip karar vermeniz daha güzel olabilir. Gitarın standart tellerini @justaperfectday yazmış onu alabilirsiniz ya da muadili D'addario Pro Arte EJ45 tercih edebilirsiniz. Fiyat olarak yarı yarıya fark var.

Premium savarez aldım, re teli kopmuştu sadece onu değiştirdim ama tınısı farklı geldi, zamanla düzelir mi yoksa diğer telleri de değiştirmeli miyim?

Eski telleri koruyup kopuk olan sadece re telini yenisi ile değiştirdiyseniz yeni telin canlı parlak ve gür tınısı elbette eskimiş tellerden farklı olacaktır. Zamanla aradaki fark yeni tel eskidikçe kapanacaktır ama diğerleri de daha eskimiş olacak. Bu yüzden size tavsiyem, tel takımınız çok çok yeni değilse, bir tel koptuğunda takım olarak değiştirmek daha iyidir. Hele ki bir gitar aldığınızda satıcı tellerini ''daha dün değiştirdim'' filan demiyorsa yeni gitarın keyfi yeni tellerle çıkar, ki gitarınızın aynısından bende de var, o güzel gitarla keyfinize diyecek olmaz 🙂🙂

Valla hocam ben 10 yıldır gitarla uğraşıyorum, elektro çalıyorum ibanez rg3550 gitarım var, tekniğimi elektroda çok geliştirdimgünlük sürekli egzersiz yaptım birsürü şarkı öğrendim falan ama bu flamenco işi ütün gitar tekniklerine bin basar + bence bütün enstrumanlar arasında en zor olanı ( binbir çeşit sağ el tekniği ile) ama aralarında çalmaktan en keyif duyulan alet bence🙂 teşekkür ederim yardımlarınız için

Geri