sansasyon demiş ki:
ama şimdi ben burda ibanezi ne kadar anlatsamda traş yani. çünkü rastansaga daha bu konuyu görmemiş. o bi gelsin 3 sayfa cort anlatır size hemde öle bi anlatırki elinizdeki gitar jemm olsa bile o gitardan tiksinirsiniz öle böle değil baba yaa
😀😀😀😀😀😀😀
Geldim abi
🙂 ben de bugün diyorum neden kulağım çınlıyor.
Tercihim tabii ki
Cort a.q.
🙂 3 sayfa yazmayacağım ama şöyle diyim:
1- 1000$'ın altında özellikle Türkiye'de paranın karşılığını en iyi Cort veriyor. 500-600$ lık gitarına bile adamlar EMG,Seymour Duncan, Lace Sensor.Bartolini falan döşüyor ve hardware(TonePros,Fishman,Wilkinson,GraphTech ve hatırlayamadığım daha bir çoğu; stok telleri bile düşük modellerde D'Addario, yüksek modellerde Elixir Nonoweb) olsun, ağaç olsun en kalitelilerinden kullanıyor. (genellikle üzerindeki tüm hardware+manyetik falanın toplam fiyatı gitarın fiyatını geçiyor.)Yani full özelliklerle bu fiyata bu gitarları sunuyorsa aynı özelliklere sahip olmak için 3 kat daha parayı çöpe atmanın gereği kalmıyor.
3- Çok versatile, çok yönlü modelleri var. Tarzınız ne olursa olsun, size de uygun bir Cort var. (oha
🙂 )
2- Yurtdışı fiyatları ile Türkiye fiyatları aynı, hatta çoğu zaman burada daha ucuz olan tek marka.
3- Bu güne kadar 4 tane Cort elektro edindim ve kalitesiyle de tam güvenimi kazandığı için artık bırakmam çok zor.
4- Cort 40 yıllık bir marka. Şimdilik çok az karla çok kaliteli gitarlar satarak isim yapmaya çalışan bir marka.(alt modellerden kötüleri de yok değil) Ünlü gitaristlere ve reklama para harcamaktansa böyle bir strateji belirlemişler ve bana uyuyor
🙂 Sürümden kazanmaktalar. Ürettiği gitarların çok büyük çoğunluğu zaten bildiğimiz en ünlü markalar için üretiliyor. Kendi markasıyla bildiğimiz "Cort" lar üretimlerinin çok küçük bir kısmı. Bugün her yıl dünyadaki tüm üretilen gitarın %35'i(yani her 3 gitardan biri) Cort fabrikalarından çıkıyor. Sadece Kore Incheon elektro gitar fabrikasında, yıllık 120.000 elektro ve bass gitar üretiliyor.
5- Adamlar
10larca yeni model planlıyor. 5-6 sene içinde Cort markası oturduğunda(oturursa tabi) şimdiki tüm modeller 2 katı fiyatına satılmasını bekliyorum. O gün gelene dek kardayım yani
😀
6- Bide ismi güzel olsaymış
😆