Full+ Ekipman önerileri

Öncelikle merhabalar.

2 sene önce Lewitt 440 ile Presonus 24C'i kombinledim. Hiç memnun kalmadım, bunda amatör oluşumun etkisi bir hayli vardı. Rap müzik ile uğraşmak istiyorum ve bunu yapabileceğim, ortalamanın üstünde ses kartı ve mikrofon önerileriniz varsa memnuniyet duyarım. Bir yakınımın vasıtası ile Nipsey Hussle, Andy Panda, Nettspend gibi bir çok isimle çalışmış miksaj mühendisi ile tanışma fırsatım oldu. Bu konu da bana destek olacak ve ona gönderdiğim vokal kayıtlarının olabildiğince temiz olmasını istiyorum. Yalıtım konusunda profosyenele yakın bir alanım ve güçlü bir bilgisayarım var. 50k bütçe ayırdım. Temennim üstüne çıkmaması fakat olmazsa olmaz durumunda yükseltebilirim.

"Yalıtım konusunda profosyenele yakın bir alanım " var ise paylaştığınız ekipman ile temiz kayıt alabileceğinizi düşünüyorum. Kendimi yetersiz hissediyorum diyorsanız o başka bir parametre. Sesinizde bir enstrüman gibi onu doğru kullanmayı öğrenmelisiniz.

Ekipmanınızda bir sorun yok. Yeterince uygunlar. Temiz bir kayıt yapabilirsiniz. Harcayacağınız para yapacağınız işi güzelleştirmeyecektir.
Ne konuda rahatsızlık yaşıyorsunuz ki daha iyi bir ekipman ile bu sorunu çözebileceğinizi düşündünüz?
Ekipmanları elimden çıkaralı çok oluyor. Şu an onlara sahip değilim, belirtmemişim ve bunun için kusura bakma. Içinde p ve ş harfi sahip her ses beni çok tırmalıyordu. Mikrofon yakınlığım, filtrem, okumam gayet doğru seviyede. Belki de benim mikrofonumda bir arıza vardı ve sorunsuz bir Lewitt'ten memnun kalacaktım, bilmiyorum. Madem tekrar başlayacağım ve yeni ekipman istiyorum bilen, işin içinden olan insanlardan destek almak istedim. Vaktin için teşekkür ederim

Rap müzik ile uğraşmak istiyorum ve bunu yapabileceğim, ortalamanın üstünde ses kartı ve mikrofon önerileriniz varsa memnuniyet duyarım

Öneri sunmak için buna gerçekten ihtiyacınız var mı? Ondan emin olalım ki boşa para harcamış olmayın.
Ortalama üstü ekipman sahibi olmak ile, ortalama üstü kayıt almış olmazsınız. Bu mesele sizin müzik kayıt teknolojilerindeki yetkinliğiniz ile ilgilidir. Kayıt konusunda ne kadar tecrübelisiniz? Hangi dawları ne seviyede kullanıyorsunuz? En basitinden Gain staging biliyor musunuz örneğin?

Şunu bir genişletelim ve doğru anlayalım. Rap vokali kaydedeceksiniz ok. Beat üretecek misiniz? Canlı enstrüman kaydı yapacak mısınız? Aynı anda kaç tane canlı kayıt kanalına ihtiyacınız var? Ses kartı tek başına bir anlam ifade etmiyor, referans monitörünüz var mı? Referans kulaklığınız var mı? Belki sizin ses kartı yerine kaliteli bir preamfiye ihtiyacınız var? Belki de tüm bunlar ile uğraşmak / öğrenmeye vakit harcayıp, idare eder / kötü kayıt alacağınıza ;bir stüdyoya gidip kayıt yapmanız daha mantıklı olacaktır?

Içinde p ve ş harfi sahip her ses beni çok tırmalıyordu. Mikrofon yakınlığım, filtrem, okumam gayet doğru seviyede. Belki de benim mikrofonumda bir arıza vardı ve sorunsuz bir Lewitt'ten memnun kalacaktım, bilmiyorum.
"P", pop filtre kullanımı ile ilgili. "Ş" ve benzeri, kulağa ıslık gibi gelen harflerde çınlama, sibilans olarak adlandırılır. Bazı kişilerin ağız ve diş yapısı bu sesleri fazla vurguluyor dolayısı ile sorun sizde. Sesi kaydettikten sonra ya da kayıt esnasında kesmek için bazı Dinamik EQ teknikleri var. onları kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ekipmanları elimden çıkaralı çok oluyor. Şu an onlara sahip değilim, belirtmemişim ve bunun için kusura bakma. Içinde p ve ş harfi sahip her ses beni çok tırmalıyordu. Mikrofon yakınlığım, filtrem, okumam gayet doğru seviyede. Belki de benim mikrofonumda bir arıza vardı ve sorunsuz bir Lewitt'ten memnun kalacaktım, bilmiyorum. Madem tekrar başlayacağım ve yeni ekipman istiyorum bilen, işin içinden olan insanlardan destek almak istedim. Vaktin için teşekkür ederim
Hocam, p ve ş harfleri sıkıntılı seslerdir. Yukarıda Rotcafelgnis'in bahsetti tespit doğru. eğer Lewitt'de bu durumu yaşıyorsan en üst segment bir Neumann'da da yaşayacaksın. O yüzden burada mikrofon için verilecek tavsiyeler doğrudan sonuca götürmeyecektir seni. İnternet üzerinden P patlamalarını S sibilanslarını nasıl önlerim? vb aramalar yapmanı tavsiye ederim.

Eğer ses tonun bu harfler için fazlaca vurguluysa, en azından mikrofon olarak dinamik broadcast mikrofonlar bir nebze azaltabilir problemini. Ama dediğim gibi çözmez, sadece bi parça azaltır. Kesin çözümün düzgün EQ kullanarak sesi işlemek.

Dinamik mikrofon olarak endüstride en çok kullanılan Shure sm7b. Bildiğim kadarıyla özellikle agresif tarzlarda rap yapan sanatçılar da çokça seviyor bu mikrofonu. Ancak ses çıkış seviyesi düşük olduğu için yanında bir de Triton Fethead alman faydalı olur.

SHURE SM7B / Dinamik Vokal Stüdyo Mikrofonu Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024

Triton Audio FetHead | Müzik Üssü

Ses kartı içinse mikrofon preamp'lerinin vokal açısından kullanışlı olması sebebiyle, SSL 2 MKII ya da UAD Volt 2 vb bir kart alabilirsin.

SSL SSL 2 MKII - Ses Kartı Fiyatı ve Özellikleri - SesçiBaba

Universal Audio Volt 2 USB-C Ses Kartı Fiyatı ve Özellikleri - SesçiBaba

Geri