Garip bir sorun...

Elektro gitarın kalın mi telinde 9. perde gibi bir yere bastığımda ağır bir ses dalgası şeklinde hafif cızırtılı bir ses geliyor, bu normal mi? Amfi kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ciddi bir şey teşkil eder mi? Sadece overdrive modunda iken böyle oluyor, clean modunda bir sorun olmuyor.

Amfiye kulaklık takıp aynı şekilde çaldığımda bir sorun olmuyor.
Amfinin yerle temasını kesin (yerdeyse) ve/veya yerini değiştirin.
Bir tür "rezonans" durumu var gibi; söz konusu o nota (standart akortta C diyez) evde bir şeylerle etkileşiyor gibi anladım. Eski evimde ben de yanlış hatırlamıyorsam 4. perdede yaşardım o sorunu. "Gümbürderdi" o nota, özellikle palm mute ile filan vurunca. Bahsettiğim yöntemle değişip değişmediğine bir bakın.

Amfinin yerle temasını kesin (yerdeyse) ve/veya yerini değiştirin.
Bir tür "rezonans" durumu var gibi; söz konusu o nota (standart akortta C diyez) evde bir şeylerle etkileşiyor gibi anladım. Eski evimde ben de yanlış hatırlamıyorsam 4. perdede yaşardım o sorunu. "Gümbürderdi" o nota, özellikle palm mute ile filan vurunca. Bahsettiğim yöntemle değişip değişmediğine bir bakın.
Odamda fazlası ile birbirine yakın elektronik alet var, o yüzden dediğiniz şey ile ilgili olabilir. Konumu değiştirmeyi denedim ancak çok fazla uzağa götürmedim. Hala aynı şey oluyor o yüzden, şimdilik benim için bir sorun teşkil etmiyor. Ancak ileride ciddi bir şeye yol açabilir mi?

Odamda fazlası ile birbirine yakın elektronik alet var, o yüzden dediğiniz şey ile ilgili olabilir. Konumu değiştirmeyi denedim ancak çok fazla uzağa götürmedim. Hala aynı şey oluyor o yüzden, şimdilik benim için bir sorun teşkil etmiyor. Ancak ileride ciddi bir şeye yol açabilir mi?
Hayır; ciddi bir şeye yol açmaz.
Bende bu sorun referans monitörü ile oluyor ve tonu ayarlamamı engelliyordu. Benim sistemimde yaptığım bas ayarı yanlış oluyor, başka sistemlerde aşırı parlak ve bassız geliyordu sound. Yaratacağı sorun, olsa olsa böyle bir şeydir.

Geri