Gibson yakın zamanlarda, Tool'un gitaristi Adam Jones için signature seri gitar çıkarıp, Tool fanları için güzel fiyata 79 adet dönemine uygun şekilde hırpalanmış ve Adam Jones ıslak imzalı gitar ürettiler. Zaten çoktan "Sold Out" oldu bile.
www.gibson.com
www.gearnews.com
Ne hikmettir ki, Sweetwater tırındaki 13 adet bu gitar tek bir paletten çalınıyor. Gibson ve Sweetwater bu olayın planlı bir hırsızlık olduğunu savunmakta. Ki fesat içgüdülerim, bunun Gibson ve Sweetwater tarafından planlandığı yönünde.
www.guitarworld.com
Bunun üzerine Gibson 13 adet daha aynı gitardan üreteceğini açıkladı. Tam birebir aynısını değil, headstock'ta farklı bir notasyonla diğer çalınan 13 gitardan ayrıştıracaklarmış. Bu şekilde farklı bir "collectable series/limited run" gitar üretmiş oluyorlar. Yaklaşık satış değerleri 10k USD iken, Reverb.com gibi sitelerde 15k olması pek aşikar.
Gibson yine gözümden düşmeyi başardı. Kendine has soundu olup, bu denli Rock tarihine yön vermiş bir markanın ve gitarın, bu denli kötü yönetim ile devam etmesi korkunç. RI speclerine uygun yapacağız diye hatalı tasarımla üretim hala tam gaz devam. Bu gitara dair sevebildiğim tek şey ise 70'lerde uygulamış olduğu sap kırılmasını engelleyecek destek olması. Adını bilen varsa aşağıda yorumlara yazsın.
Gibson | Adam Jones 1979 Les Paul Custom (Aged & Signed)
Adam Jones is one of rock's most talented and sonically innovative guitarists, from multi-platinum selling and multiple Grammy Award® winning band Tool. This limited-edition Gibson Custom Shop model exactly replicates Adam's #1 guitar - his prized original Silverburst 1979 Gibson Les Paul™...

Gibson Custom Shop Les Paul Custom Adam Jones Signature Silverburst already sold out? - gearnews.com
One of the most highly anticipated Gibson Custom Shop Les Paul Custom models of the year, the Adam Jones Signature Silverburst already looks to have sold out before its official release.

Ne hikmettir ki, Sweetwater tırındaki 13 adet bu gitar tek bir paletten çalınıyor. Gibson ve Sweetwater bu olayın planlı bir hırsızlık olduğunu savunmakta. Ki fesat içgüdülerim, bunun Gibson ve Sweetwater tarafından planlandığı yönünde.

$95k worth of Gibson Adam Jones 1979 Les Paul Customs stolen in premeditated theft
13 of the Tool guitarist's just-announced signature models were taken from a Sweetwater truck
Bunun üzerine Gibson 13 adet daha aynı gitardan üreteceğini açıkladı. Tam birebir aynısını değil, headstock'ta farklı bir notasyonla diğer çalınan 13 gitardan ayrıştıracaklarmış. Bu şekilde farklı bir "collectable series/limited run" gitar üretmiş oluyorlar. Yaklaşık satış değerleri 10k USD iken, Reverb.com gibi sitelerde 15k olması pek aşikar.
Gibson yine gözümden düşmeyi başardı. Kendine has soundu olup, bu denli Rock tarihine yön vermiş bir markanın ve gitarın, bu denli kötü yönetim ile devam etmesi korkunç. RI speclerine uygun yapacağız diye hatalı tasarımla üretim hala tam gaz devam. Bu gitara dair sevebildiğim tek şey ise 70'lerde uygulamış olduğu sap kırılmasını engelleyecek destek olması. Adını bilen varsa aşağıda yorumlara yazsın.