sizce hangisi arkadaşlar, ben birini alacağm =)
DaRtH_ErLiK demiş ki:Ikisi de degil. Edwards LP92 ve uzeri derim ben.
Japonya'dan ismarliyorsun, 5 gunde elinde oluyor.
Bu arada Edwards ESP'nin Japon markasi. Telif haklarindan dolay diger ulkelerde satamiyorlar, sadece Japonya'dan alabilirsin (eBay'de de oluyor).
http://www.espguitars.co.jp/edwards/index.html
Bu arada, bu soruyu yukarda sabit basliklarda sorman gerekiyordu.
Fader demiş ki:Japon bi edwards almaktansa U.S.A bi gibson almak tercihimdir.USA üretimli gitarlar normal bi kore,japonya,endonezya üretimi gitarlardan kat kat daha üstündür.USA gibson bulursanız düşünmemeniz gerekir 2.el olsa bile...
yanıldığınızı düşünüyorum.DaRtH_ErLiK demiş ki:Fader demiş ki:Japon bi edwards almaktansa U.S.A bi gibson almak tercihimdir.USA üretimli gitarlar normal bi kore,japonya,endonezya üretimi gitarlardan kat kat daha üstündür.USA gibson bulursanız düşünmemeniz gerekir 2.el olsa bile...
Iletinde hatali bilgi var.
1 - Uzak dogu uretim gitarlarda kalite sirasi 1 - Japonya, 2 - Kore, 3 - Endo/Cin olarak gider. Ki ben de zaten Japon mali onerdim dikkat edersen.
2 - Bir Gibson'a verdigin paranin cogu saptaki isme ve isci masrafina gider. ABD'de kimse uzakdogudaki ucretlere kicini kaldirip da calismaz. Bir de ustune sigorta ekle.
3 - Gibson'daki iscileri oyle guru luthier falan sanma. Pazartesi McDonalds'da hamburken yapan adam sali gunu Gibson'da ise girebilir. Normaldir.
3 - Gibson'da kalite kontrol hatalariyla unludur. Coook degiskenlik gosterir. Cok iyi iscilige sahip hic hatasiz cikan gitarlarin orani Japon'lara gore cok daha azdir. LP Standard'in altindaki gitarlarda pek yuksek kalite kontrol bekleme. Perde telleri sivri birakilmis, uyduruk lehimlenmis, inlay'leri carpik takilmis vs bir suru LP var ortalikta.
4 - Benim en ucuz gitarim DK2M, ve caldigim butun DK2M'ler hemen hemen ayni iscilige sahipti. Iki kat pahali olmalarina ragmen benim DK2M'den "kat kat kaliteli" bir USA Gibson Studio hic gormedim. Hatasiz bir Gibson bulmak icin 4-5 tane calmak gerekiyor.
5 - Edwards'lari Guitar Japan yada Ishibashi'den alabilirsin.
http://www.guitarjapan.com/edwards/
Ustteki resimdeki model E-LP-92SD. Fiyati 736$, ve 100-120$ civarinda da kargo vereceksin. TR'deki gumruk kurallarini bilmiyorum, arastirmalisin, eger vergi falan vermiyorsan cok iyi fiyata gelir. Harmony Central'deki Edwards yorumlarini okumanizi oneririm.
lotion demiş ki:bu arada 2005 den sonrası bence kara donem hemde kapkara. eklemek isterim bu bahsettiğim savunduğum fikir ortalama 10 yaşlarındaki gitarlar için geçerli.