Gitar çalmaya başlamayı düşünüyorum, gitar seçimi hakkında soru

bowiergman

bowiergman
Merhaba, gitar çalmaya başlamayı düşünüyorum ama konu hakkında bilgim yok. İlk olarak hangi tarz gitarla başlanması konusunda araştırdım ve fark etmez diyen bir kaç kişi gördüm. Eğer fark etmiyorsa -öğrendiğim kadarıyla- daha fazla şarkıyı çalabildiği için elektro tercih etmeyi düşünüyorum. Elektroda hangisi tercih edilmeli konusunda biraz araştırma yaptım ve birisi single coil, humbucker farklarından falan bahsediyordu. Çalmak istediğim şarkılar metal değil en hard anca led zeppelin olur ve daha çok pink floyd, david bowie, the doors tarzı müzik. Ayrıca amfisini, kablosunu seçmek de var. Çoğunlukla evde çalarım yani öyle büyük bir amfiye de gerek yok. Hepsine muhtemelen en fazla 20000 tl civarı bir para harcayabilirim ki daha düşük ama güzel seçenekler fazla tercih ederim. En uygun gitar, amfi, kablo tercihi ne olur? Yardımcı olabilir misiniz

ilk önce görünüşlerine bak görünüşünün hoşuna gitmesi en önemli şeylerden sonra da özelliğini araştır öyle öyle kendine göre olan gitarı bulacaksın muhtemelen teknik özellik övüp mal mal aklını karıştıracaklar gitarın içine sinmesi en önemli şey

Birincisi fark etmez diyenler ile müzik hakkındaki iletişimini bitir. İkincisi dinlemeyi sevdiğin ve çalmayı düşündüğün tarzlar için en uygun HSS Strat gibi görünüyor. Squier, SX, Yamaha gibi markaların modellerine bakabilirsin. Zaten gitarını merdiven altından da almayacağın için mağazadan alacağın ortalama bir kablo işini görür, üst kalite bir kabloya 1500-2000 lira vermene gerek yok ilk etapta. Amfi de gitar gibi dinleyip çalıp göreceğin bir zevk meselesi.

Gitar beğenme kişinin zevkine göredir. Hangi kasa sana güzel görünüyor ise ona yönel. Mesela o bahsettiğin grupların gitaristleri genellikle strat/tele/caz tarzı kasa gitarlar kullanıyorlar. Lakin sen bu kasa şeklinden hoşlanmıyorsan farklı tip kasalar da tercih edebilirsin. Manyetikte ise HSS yahut HH (coil-split/tap) özellikli seçebilirsin. Kimi Seymour dancan marka kimi ise dimarzio kullanır ama bütçen bu markalı gitarlara yetmeyecektir sanırım.
Amfi ev için zor. Amfi yerine pc similasyon yazılımları ile kulaklık önerebilirim. Böylece ilerde kayıt mevzularına da rahatça girersin. Amfinin sesini rahat açıp çalmadıktan sonra bence boşunadır. Ama herkesin görüşü kendine tabi. 🤷🏻

Amfi ev için zor. Amfi yerine pc similasyon yazılımları ile kulaklık önerebilirim. Böylece ilerde kayıt mevzularına da rahatça girersin. Amfinin sesini rahat açıp çalmadıktan sonra bence boşunadır.
Ses kartı da bir tercih doğrudur ama amfi ile ilgili şu yorum külliyen yanlış.
Aşağıda açıkladım;

Ses kartı da bir tercih doğrudur ama amfi ile ilgili şu yorum külliyen yanlış.
Aşağıda açıkladım;

Güzel yazı olmuş parmaklarınıza sağlık. Lakin benim yazdığım 'sesi rahatça açmak' faslı olduğundan, evde de master volume'u anca 1de tuttuğumuzdan dolayıdır. Görüşüm kendi adıma dediğim gibi.

Bu fiyata güzel bir akustik gitar da alabilirsiniz diye tahmin ediyorum sıfır veya sıfır ayarında.. Bilmiyorum akustik gitarın tınısını seviyorum klasikten daha rahat çıkarıyor sesi elektro gitar ise klavye inceliğinden dolayı eli çok yormuyor, diğer artısı distortion efekti. Kalın sesleri seviyorsanız, bas gitar alacaksanız funk, jazz ve ritim takılmak keyifli. Akustik veya klasik alacaksanız sap ayarına dikkat etmelisiniz, bazılarında sap ayarı için iç kısımdan vida gibi bir girintisi oluyor, o da bir artı. Elektro gitarın özelliklerini anlamadığım için benimki İbanez marka ikinci el şuan zaten istesem de degistiremem nasıl olsa bir gitar alicam diyerekten hiç araştırmadan aldım benimkini. Simdiden hayirli olsun.

Geri