Gitar Dergisi 3. Sayi

  • Konuyu açan Konuyu açan Gitar Dergisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

G

Gitar Dergisi

Gitar Kapak Sayi 3333.webp


Gitar Dergisi 3. sayı raflarda!

Gitar Dergisi Temmuz-Ağustos sayısı ile yoluna devam ediyor.

Yepyeni başlıklar eklenen dergide, Tube Screamer TS9 modifiyesi, Mesa Boogie Mark V, PRS Custom 24, Godin 5 th Avenue ve daha birçok ürün analizi, ayrıca eğitim notaları yer alıyor.
İlk sayıda yer alan olan Çağrı Singör ile ‘Gitarını Kaydet’ ve Önder Focan ile ‘Kayıt Anıları’ bu sayıda kaldıkları yerden devam ediyor.

Klasik gitar virtüözü Ozan Sarıtepe’nin ‘Largo’dan Allegro’ya’ ve İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren luthier Erdem Koca’nın ‘Yapmak-Bozmak’ bölümleriyle zenginleşen bu sayıda ayrıca 80’lerden beri kendine özgü çalışı, özellikle Cacophony, Megadeth ve solo albümleriyle ismini tüm gitaristlerin hafızasına kazımış olan Marty Friedman ve MFÖ grubundan çok iyi tanıdığımız Fuat Güner söyleşileri yer alıyor.

Klasik gitar dünyasının önemli ismi Enno Voorhorst, geçtiğimiz günlerde ilk solo albümü ‘Bahane’yi yayınlayan Bilal Karaman ve 2011 başında ‘Blue in Z’ isimli albümlerini yayınlayan, 7 önemli gitaristin bir araya gelerek oluşturdukları Mutant bu sayının diğer söyleşileri.

Sarp Maden, Ant Şimşek, Okan Ersan, Kerem Türkaydın, Çağlayan Yıldız, Orhan Yolsal, Eren Gümrükçüoğlu, Selim Sayarı, Selçuk Sami Cingi, Bora Çeliker ve ŞinasiCelayiroğlu ise Gitar Dergisi’nde yazılarını bulabileceğiniz diğer önemli isimler.

Gitar Dergisi’nin Temmuz-Ağustos sayısına birçok şehirdeki önemli satış noktalarından, kitabevleri ve D&R mağazalarından ulaşabilirsiniz.

www.gitardergisi.com
 
Öncelikle hoş geldiniz, derginizi düzenli olarak alıyorum. 3. dergi biraz daha geçici olmuş, nasıl desem. 2. sayı daha güzeldi. 🙂 Ama sizi tebrik ediyorum böyle güzel dergiyi kazandırdığınız için, faydalı bilgiler ile dolu.
 
bence pahalı. eşim bu kadın dergilerinden alıyor iki dergi bir arada v.s tuğla gibi. 8 lira veriyorum yaklaşık 45 dk da dergiyi bitiriyorum 🙂 tabi bu tür dergilerin yaşatılmasının zor olduğunu da biliyorum lakin bana çok kısa geliyor.
 
bir de yapıcı bir eleştiri olarak dersler egzersizler çok dağınık verilmiş. bir yerde flamenkoyla ilgili öneriler diğer kişi hem kromatik anlatıyor hem de akor kurulumları v.s. belli başlı konular halinde belli düzeylere göre dersler verilirse daha faydalı olur diye düşünüyorum.

örnek : jazz , rock , flamenko , fusion .... gibi başlıklar halinde eğitinler verilmeli.
hatta başlangıç düzeyiyle ileri seviyeler için ayrı bölümler olmalı.
 

Geri
Üst