Gitar ilerlemesinde sıkıştım

• Konuyu açan Konuyu açan Kerem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kerem

keremkocc0
Şubatta elektro gitar ile amfi almıştım üniversite derslerdir vesaire her gün çalamadım ama yazın falan hemen hemen hergün çaldım geliştirdim kendimi az çok. Sadece ilk ay aldığımda gitar nasıl tutulur vesaire yabancı bir playlist izlemiştim çok temel şeyleri içeren ondan sonra full gördüğüm tabları çalarak ilerledim. Ancak şöyle bir olay var ki şimdiki durumuma baktığımda baya bir konuda eksiğim var. Bendleri ve vibratoları rastgele yapıyordum ama belli bir kuralına göre yapmak gerekiyormuş. Hiçbir harmonic çeşidini öğrenmedim, müzik teorisi hakkında en ufak fikrim yok sadece tellerin dizilişini biliyorum. Solo çalmayı sevdiğimden ritim akor falan da öğrenmedim çalmak istediğim şarkıların solo kısımlarını öğrendim genel olarak zaten. Gitar almamın 1. yılına az kaldığı için en azından elle tutulur bir bilgiye sahip olmak istiyorum o yüzden galiba video ders falan izlemeye başlamam lazım galiba ama kimi izlesem hiç bilmiyorum herkes farklı teknik falan anlatıyor. Şuan kill the pain'in solo kısmını öğrenmeye çalışıyorum ve baya zorluyor diyebilirim bendleri vesaire pinch harmonic zaten yapmayı bilmiyorum 1-2 gündür öğrenmeye çalışıyorum. Diyecek olursanız bu kadar zamanda ne yaptın 10 tane falan şarkı öğrendim ama hepsi de şarkıların güzel kısımlarıydı, hepsini öğrenmeye üşendim. Şuan çalabileceğim en zor tabları aşağıya bırakıyorum şuanki seviyeme göre sizce ne yapmalıyım? Müzik teorisi vesaire izlemeye mi başlasam yoksa youtubedan teknik videoları mı izlesem ya da şarkı öğrenmeye devam ederek tekniği falan zamanla oturtur muyum acaba diye düşünüyorum. Siz muhtemelen bu yolu çoktan geçtiğinizden sizden tavsiye alabileceğimi düşündüm.
Çalabileceğim en zor tablar:

(solo kısmı sadece)
Şuanki bilgimle max bunları çalabiliyorum. Gitarım cort g110 amfim blackstar idcore 10 v4 lazım olursa.

Geri