Gitar kaydı sonradan kötü duyuluyor

• Konuyu açan Konuyu açan brknc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Daw ile kayıt aldığımda sesler gayet dengeli, gitarın sesi dolgun ve bası tizi yerinde geliyor. Ama dawdan exportlayıp bilgisayar hoparlöründen dinlediğimde ses sönük ve çok tizli geliyor. Pek bir eq ayarı yapmıyorum. Eqlanmış amfi simülasyonu kullanıyorum. Kayıtta sonradan nasıl iyi ses duyabilirim?
Gitar: Ibanez GRG170DX
Ses kartı: Behringer Umc22
Pluginler: bertom denoiser, nembrini audio 808(ibanez 808 ts) Neural amp modeller( Mark IV, Dual Rec, JCM800) kabin(v30 mesa)

Evet. Kayıt alırken ses kartına kulaklık takıyorum. Kayıtı dinlerken bilgisayar hoparlöründen dinliyorum.
En büyük problemlerden birisi bu zaten. Kulaklığın verdiği ton ile referans monitörünün verdiği doğru sesin arasında dünya fark oluyor. Ben de eskiden kayıt alırken böyle farklar alıyordum şimdi ton yazarken de referans monitöründen sesi alıyorum. Aksi halde ses farkları oluşacaktır normal bir durum.

Hocam, kullandığınız kulaklık referans monitör kulaklık mı? kayıt ve miksi referans kulaklıkla almanızı tavsiye ederim, böylece doğru bi eq dengesiyle duyarsınız. Laptop hoparlörü normal müzik dinleme kulaklıklarında bass ve tizler exajere edilmiş oluyor.

Ayrıca daw'dan export ettiğiniz dosyayı mastering'den geçirmeniz de balans açısından faydalı olur. Sanırım ücretsiz AI temelli mastering yapan websiteleri var. En azından kaydınızı bir parça polish'lerler.

Geri