gitar klavye bakımı

elektro gitarımı takaslamıştım yaklaşık 1 yıldır elimde squier standart stratocaster var 99 yapımı rosewood klavyeye sahip. önceden farkına varmasam da artık slide atarken parmağımın kayarken zorlandığını farkettim. gitarın klavyesine telleri çıkartmışken bakım yapmak istiyorum elimde limon yağı ve 404 metal parlatıcı var bunlarla bakım yapabilir miyim 404 metal parlatıcıyı fretlere sürmeyi düşündüm uygun mudur nelere dikkat etmem gerekli tavsiyeleriniz nelerdir klavye bakımı yaparken.

limon yağı klavye için diğer yerlere bulaşmasın. metal parlatıcı metal parlatmak için diğer yerlere bulaşmasın bitti gitti. Klavyeyi direkt limon yağıyla geçmeden önce bir bez ile temizlemeye çalışın kabayı aldıktan sonra sürersen daha iyi olur. Bir süre bekle emdikten sonra telleri takarsın.

Dunlop limon yağı alıp klavyede kullanmalısın.

Vıcık vıcık bişey oldu.

Sana güvenmiştim Hakan 😐

20260703_092623.webp

Hindistan Cevizi yağı donmaya müsait bi yağdır hocam klavye beyaz beyaz leke olmasın sonra :d
Şurada bu bakım ürünleri konuşulmuş. @bastardbullet hocam uzun kullanıcı deneyimi olarak tavsiye eder misin?

elektro gitarımı takaslamıştım yaklaşık 1 yıldır elimde squier standart stratocaster var 99 yapımı rosewood klavyeye sahip. önceden farkına varmasam da artık slide atarken parmağımın kayarken zorlandığını farkettim. gitarın klavyesine telleri çıkartmışken bakım yapmak istiyorum elimde limon yağı ve 404 metal parlatıcı var bunlarla bakım yapabilir miyim 404 metal parlatıcıyı fretlere sürmeyi düşündüm uygun mudur nelere dikkat etmem gerekli tavsiyeleriniz nelerdir klavye bakımı yaparken.
Elinin kaymaması doğrudan klavye kuruluğu ile ilgili olmayabilir. Teller eski olabilir.

Limon yağı rahatlıkla iş görür 6 ayda yada yılda 1 yeterli genelde. Parlatma işi farklı, fret polish ürünleri var onlar fayda eder.

Tellerin kayması için fast fret falan var, telleri onunla yağlayıp, daha kaygan hale getiriyorsunuz. Neyse muhabbet başka yere doğru evriliyor, eyyorlamam bu kadar.

Geri