Gitar önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan XEvent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

XEvent

XEvent
Elektro gitar alacağım yaklaşık 13-14K bütçem var ve bunun 2500 civarı ilede ses kartı almayı düşünüyorum sorum ise
Heryerde araştırmama rağmen hangi elektro gitar almalıyım hiç karar veremiyorum
Metal-indie-rock gibi yumuşak ve sert şeyler seviyorum SSS alırsam metal çalamıyacağımı düşünüyorum yada HSS alırsamda ya uyuşmazlık olacağını falan gördüm başka forumlarda yada metal çalmaya yetmez diye gördüm HSS alırsamda o zaman yumuşak şeyler çalamıyacağımı düşünüyorum
Ses kartı olarakta ikinci el yada sıfır zorlarsam bulabilirsem m-audio m-track duo yada solo almayı düşündüm
Aydınlatın beni lütfen
Gitar olarak düşündüğüm
İbanez
Squier debut vs.

SSS alırsam metal çalamıyacağımı düşünüyorum
kısmen doğru... çalarsın ama yüksek gain'li sert metal işlerde tonun cılız kalır ve epey dip gürültüsü yapar ... ama sen çalarsın, çalmana mani yok sadece ses leş gibi çıkar
yada HSS alırsamda ya uyuşmazlık olacağını falan gördüm başka forumlarda yada metal çalmaya yetmez diye gördüm
uyuşmazlık ne demek.. kim neyle uyuşmuyor diyor o forumlar?
HSS alırsamda o zaman yumuşak şeyler çalamıyacağımı düşünüyorum
çalarsın, gayet de güzel olur... özellikle sadece cıngıl cıngıl country filan çalacam demiyorsan zaten başlangıç için en iyi tercih her zaman HSS

metal çalarken kullanacağın manyetik köprü (humbucker), indie-rock-blues vs. çalarken kullanacağın manyetik ise sap ya da sap-orta kominasyonu olacak (single). uyumsuzluk olma gibi bir urum yok, hatta alabileceğin en verimli gitar hss olur.

Yanlış bilgi görmüşüm o zaman
önerebileceğiniz hss yada hsh iyi bir giriş seviyesi gitar varmı

Geri