Gitar Tel Değişimi hk.

İyi forumlar. Ibanez grg121dx gitarına sahibim. Gitar tellerini değiştirmek için 9-42 gitar teli alıp değişimini yaptım. Gitara sap ya da tel yükseklik ayarı gerekir mi ? Orijinal gitarda 10-46 teller vardı. Henüz yeni başladım sayılır ayarı kendim yapabilir miyim?

İyi forumlar. Ibanez grg121dx gitarına sahibim. Gitar tellerini değiştirmek için 9-42 gitar teli alıp değişimini yaptım. Gitara sap ya da tel yükseklik ayarı gerekir mi ? Orijinal gitarda 10-46 teller vardı. Henüz yeni başladım sayılır ayarı kendim yapabilir miyim?

9-42 den 10-46 ya geçiş çok bir fark yaracağını düşünmüyorum. Tel yüksekliği sizin tercihiniz olan bir durum aslında.. Sap ayarı için bütün telleri tek tek gezdiniz ve cızlama bızlama yoksa zaruri bir durum yok demektir. Amma velakin tel yüksekliğini indireyim, çalıma ne fark getirecek bakayım derseniz o zaman sap ayarı ve duruma göre farklı işler de gerekebilir.

Özetle, tel değişimi sonrası buzzing olmuyor ise basit bir entonasyon kontrolü ile devam edilebilir. Sap ayarı riskli ve biraz uzmanlık gerekitirir fakat entonasyonda sorun yaşamazsınız. Biraz işler ilerlediği zaman zaten tel yüksekliği mevzusuna gireceksiniz. Gerekirse o zaman sap/fret vs işlerine bakılabilir.

buzz oluşma ihtimali var, rahatsız edecek seviyede olursa truss rod u saatin tersi yönde çeyrek tur veya daha az çevirip 1 gün sonra tekrar kontrol edersin, düzelince entonasyona bakarsın, gogıl ve ai kullanın.

Ucuza bir sentil çakısı alın. 0.25mm olan yaprağı çıkartın. 1. perdeye kapo, diğer elinizle de gövdenin sapla birleştiği perdeye basın. 8. perde ile tel arasına 0.25mm yaprağı yerleştirin.

Teli hafif kaldırıyorsa sorun yok, hafif tele değip tam oturuyorsa sorun yok. Boşluk oluyorsa (sapı sıkın) yada girmiyorsa (sapı gevşetin) sap ayarı yapın ufak ufak. Bir kere öğrenince tüm gitarlara uygularsınız.

herhangi bir cizirti vs olmadiysa gerek olmayabilir. daha once 11 den 10 a dusmustum usendigimden dolayi ugrasmadim herhangi bir sorun yasamadim. ama cizirti vs olursa o zaman gerekebilir

Geri