Selam dostum,
Konuyu açtıktandan sonra, ses kartı ve profesörler üzerinden devam ettiğin için, muhtemelen birazdan bir sürü arkadaş, ses kartından ve prosesörlerden nasıl doğru tonlar alabileceğinle ilgili düşüncelerini yazacaklar. Hemen hergün de zaten benzer şeyler konuşuluyor.
Eğer fikirlerimizi paylaşmamızı istiyorsan, benim fikrim şu yönde;
Çalmak istediğin tarza uygun kaliteli bir gitar. Kaliteli, ve gitarının karakterine uygun, lambalı bir amfi. Kaliteli bir kablo.
Bu kadar basit.
Sonra dilersen, yine elde etmek istediğin tarza göre analog pedallar da alabilirsin. Ama amfi ve gitardan gelen ham ses güzel değilse, ne yapsan boş.
Peki, bu prosesörlere, modelleyicilere, plug-in olaylarına neden sıcak bakmıyorum diye sorarsan, cevabım şu: En kalitelisi bile bir simülatör.
Şöyle anlatayım, uçak simülatörleri var bilirsin. Muhteşem gerçekçi. Kendini gerçek pilot gibi hissettiriyor. Her ayrıntı var. Grafikler muhteşem. Ama, uçak mı kullanıyorsun? Hayır. Bir yere mi gidiyorsun? Hayır. Gerçek mi? Değil.
Bu ses simulatörleri de, günümüzde hakikaten çok gerçekçi sesler veriyorlar. Ama gerçek mi? Hayır. Duyarken ayırt edebiliyor muyum? İtiraf edeyim, her zaman değil. Çalarken farkı hissediyor muyum? Her zaman evet.
Gerçek mi istiyorsun? Gerçekçi olsa da olur mu? Bu noktada karar senin.
Fikirlerim bu yönde.
Sağlıcakla kal 🖐