Gitar Yapımı :)

• Konuyu açan Konuyu açan Cclef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merhaba forumdaşlar..
kendi gitarımın hayvani tonlara sahip olması sebebiyle kendimi yumuşacık sıcacık bi gitar alma gereğinde hissettim.. 🙂 daha sonra maddi durum sebebiyle dandik bir
h-s-s gitar aldım.. ve şuan scalloped yapıyorum ve daha sonra manyetik modifiyesine gidilecek 🙂 scalloped işlemi çok uğraştırıcı ve sorunlu bir işlem sabrınız yoksa önermem veya canınız tatlıysa.. 🙂 hepsi aynı ölçüde yapmaya çalış fln (ne kadar uğraştıysamda %100 aynı olmuyor 😀 ) herneyse 🙂 ortaya güzel bi gitar güzel bi sound çıkacak 🙂

resimleri yakında eklicem 🙂

gitarım bu beyler 🙂 nasıl ? 🙂 malmsteen çakması rengi var 🙂 kirli beyaz flaştan tam gözükmüyor ama..

scalloped işlemine başlama anı ardından sapa , eğeye küfretme 🙂 daha sonraya bırakma ve headstock zımparalamaya geçtim 🙂🙂

buda headstockın en son hali (vernik gelecek daha) bu arada "buğra karabay" bendeniz 😀"herkül" de 9 ay önce vefat eden 10 yıllık dostumun ismiydi :/

şimdilik resimler bu kadar 🙂 işlemlere devammmm 🙂

Baya iyi olucak gibi .. Özellikle de scalloped . 🙂
Ama scalloped 'u yaparken bi hata olursa geri düzelmez . O yüzden acele etme hocam .. Yavas yavas 🙂

dediğim gibi ilk perdeleri biraz daha az alaydın keşke 🙂 tabi kişisel tercih meselesi bu, ama sonuçta orda bend olmayacak, vibrato olmayacak...

Vallahi oyle lanet ettim🙂 bide en tehlikelisi yaninizda bi arkadasiniz varsa "dur lan bi yapiyim" demesi..🙂 hey hoy dur demeden 1 perdem pert🙂

manyetikler geldii 🙂 bir adet paf pro 2 adet kramer single 🙂
yalnız paf pro bana error verdirdi.. stock humbucker 2 kablo ile bağlı(biri pota biri swicthe) paf proda var 3 kablo 😀

Geri