Gitarım eşiğini mi sıyırmış

Bu gün funky çalarken si teli eşikten çıktı.. normalde tremoloyla oynarken kanaldan çıkıyordu ama bu sefer hiç oturmuyor gördüğüm kadarıyla teli tutan köşeyı sıyırmış (teller de biraz eskiydi) yeni eşik taktırsam sorun çözülür mü?

1000051790.webp

Tel yuvasının kafa tarafındaki ucunu yassı eğe ile az bir miktar derinleştirmesi telin oluktan atlayabilmesini engeller. Fakat dikkat, yuvanın sadece kafa tarafındaki ucunu derinleştirecek (bütün boyu derinleştirirse boş telde dızlama oluşur). Ve oluğun alt (ince mi tarafındaki) duvarını yuvarlaklaştırmadan. Lafla bu kadar anlatabiliyorum.

Tel yuvasının kafa tarafındaki ucunu yassı eğe ile az bir miktar derinleştirmesi telin oluktan atlayabilmesini engeller. Fakat dikkat, yuvanın sadece kafa tarafındaki ucunu derinleştirecek (bütün boyu derinleştirirse boş telde dızlama oluşur). Ve oluğun alt (ince mi tarafındaki) duvarını yuvarlaklaştırmadan. Lafla bu kadar anlatabiliyorum.
Onu dediğiniz gibi düşündüm ama eşik çok alçak olduğu için fret buzzing yapacak kesinlikle o yüzden dediğiniz gibi bi denemem lazım

Geri