Oyy gözümden kaçmış bu başlık 😀 Hastasıyım 80lerin , glamin 8)
Benim tercihim şudur:
Bir adet Jackson SL1 Soloist mümkünse BCB olsun. Neckte Seymour Duncan JB Jr. Bridge TB-4 zaten güzel.
Sonra bu alder gövdeli, querterswarn maple (hardrock maple da diyolar yalnız) neck-thru saplı canavarı bir rack sisteme bağlıyoruz. İsteğe bağlı güzel bir preamp (ben PSA-1 yanlısıyım çok mutluyum kendisiyle) fx loopta bir adet G-Major (delay & reverb canavarı) . Sonra isteğe bağlı olarak sağlam bir power amp veya güzel bir rack kabin simülatörü. Birde BBE Sonic Maximizer konursa hani hoş olabilir arada, e birtane de güzel EQ kullanılabilir.
Sonra efendim %60 gainli bir preamp preseti (ben mesa simulasyonlarını modifiye ediyorum), güzel bir FX kombinasyonu (compressor, hafif delay sese dolgunluk katsın, güzelcene reverb zevke bağlı), duruma göre 4x12 / 2x12 kabin tercihi, EQ ayarı olarakta bass ucu kesik V şekilli bir ayar olabilir. BBE varsa zaten yeterince cilalar sesi parlak parlak yapar.
Aklıma gelenler bunlar şimdilik 8)
Aklıma şimdi geldi. Editliyim dedim...
Bu aletlerle olmaz sadece; çalışınız benzemeli özellikle. Ben bol tap & legatoların, hızlı & agresif vibratoların, ciyak ciyak bendlerin, deli gibi floyd kullanımının taraftarıyım. Glam soundu yakalamak için çalış tarzı da bir arkadaşın bellirttiği gibi oldukça önemli evet. Sağlam lickler & riffler kurmakta biraz kulak biraz tecrübe herhalde.
Keep on rockin' :metal